BIST 10.446
DOLAR 32,54
EURO 34,98
ALTIN 2.438,17
HABER /  DÜNYA

Bu bir başlangıç

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır Bismil’de toplu açılış töreninde halka seslendi. Konuşmasında çözüm sürecine değinen Erdoğan, <br/>"Bu sadece ...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır Bismil’de toplu açılış töreninde halka seslendi. Konuşmasında çözüm sürecine değinen Erdoğan,
"Bu sadece bir başlangıç. Çözüm süreci sadece bir yıl içinde bizi bu kadar değiştirdiyse birkaç yıl içinde olacakları varın siz de bir hayal edin" dedi.
Başbakan Erdoğan, Diyarbakır Bismil’de toplu açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Ben belediye başkanlığından geldim. İstanbul’u devre aldığım zaman çöp dağlarıyla devre aldım . Çok kısa zamanda İstanbul’u kurtardım. Bismil’deki kardeşlerimin de temiz bir Bismil’e layık olduğunu biliyorum. Bunu hep birlikte değiştirmeliyiz" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ
Çözüm sürecine değinen Erdoğan, "Artık sadece Türkiye içinde değil tüm bölgede yeni bir süreç, yeni bir iklim, yeni bir bahar atmosferi yaşanıyor. Türkiye hızla değişirken bölgemizde değişiyor. Türkiye güçlenirken artık bölgemizde güçleniyor. Bu süreç kar topu gibi ilerleyecek. Diyarbakır değiştikçe Doğu , Güneydoğu Anadolu, Suriye, Irak değişecek. Bu sadece bir başlangıç. Çözüm süreci sadece bir yıl içinde bizi bu kadar değiştirdiyse birkaç yıl içinde olacakları varın siz de bir hayal edin.
Çözüm sürecinde ciddi manada rahatsız oluyorlar. Onların gençlerin kanıyla gençlerin yoksulluktan ölümden besleniyor. Bu sürecin bozulmasına sobete edilmesine fırsat tanımayalım. Onlara izin vermeyelim. Yeni Türkiye 23 Nisan 1920 Ankara’da Türkiye’nin her rengini ihtiva eden bir Türkiye’dir. Ben Türk’e Türk Laz’a Laz Çerkes’e Çerkez kardeşim diyebiliyorum. Bu kavramın içerisinde millet kavramının içinde Türk’ü Lazı Çerkesi Gürcüsü hepsi var. Bütünüyle tek millet. Ve Tek bayrak var" diye konuştu.
(İHA)