BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03

Bu besinlerle kışa meydan okuyun!

Bu besinlerle kışa meydan okuyun!

Zuhal olcay, ali sunal, gökçe bahadır, metin özülkü, şebnem bozoklu, gibi pek çok ünlünün beslenme danışmanlığını yapan diyetisyen nil şahin gürhan, kış boyunca havuç, bal kabağı, domates ve yulaf gibi bağışıklık sistemini güçlendirici sebzelerin ve c vitamini açısından zengin turuncu sebzelerin...

Bu besinlerle kışa meydan okuyun!

Zuhal Olcay, Ali Sunal, Gökçe Bahadır, Metin Özülkü, Şebnem Bozoklu, gibi pek çok ünlünün beslenme danışmanlığını yapan Diyetisyen Nil Şahin Gürhan, kış boyunca havuç, bal kabağı, Domates ve yulaf gibi bağışıklık sistemini güçlendirici sebzelerin ve C vitamini açısından zengin turuncu sebzelerin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini söyledi. Gürhan’a göre ıspanağın içindeki demirden daha fazla yararlanmak için ıspanakla beraber portakal suyu içilmesi gerekiyor. Doğal antibiyotik sarımsağı ise haftada 2- 3 kez tüketmek vücut direncini artırıyor.

Bu besinlerle kışa meydan okuyun!

Domates: Düzenli domates tüketen insanların enfeksiyonlara karşı daha dirençli olduğu tespit edilmiştir.

Bu besinlerle kışa meydan okuyun!

Havuç: Vücutta A vitaminine çevrilebilen beta-karotenden zengin olması nedeniyle kışın bağışıklık sistemimize güç veren sebzeler arasındadır. Beta-karotenin etkinlik gösterebilmesi için havuç salatanıza bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Bu besinlerle kışa meydan okuyun!

Yoğurt: İçerdiği laktik asit ile mikroplara karşı koruma sağlayan yoğurdun düzenli tüketildiğinde soğuk algınlığına yakalanma riskini azaltır. Günde 1-2 su bardağı yoğurt özellikle kış aylarında ihal etmemeniz gereken besinlerin başında geliyor.