BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Bu baston akıllı

Yaşlılar için üzerinde amortisör, pusula ve el feneri bulunan yeni nesil bir baston geliştirildi.<br/>Baston, yaşlıların yolunu bulmalarına ...

Abone ol

Yaşlılar için üzerinde amortisör, pusula ve el feneri bulunan yeni nesil bir baston geliştirildi.
Baston, yaşlıların yolunu bulmalarına yardımcı olmanın yanı sıra yolun durumuna göre baston üzerinde bulunan amortisör yardımıyla kontrol etme özelliği taşıyor. Bir dönem internet üzerinde satışa sunulan akıllı baston, şimdi seyyar satıcıların tezgâhlarına kadar geldi. Fonksiyonları ile yaşlıların büyük ilgi gösterdiği baston 20 liradan alıcı buluyor. Giderek artan yaşlı nüfusun kullanması için üretilen bastonların ayrıca katlanabilir olması, bastona olan ilginin daha da artmasına yol açıyor.
Ahmetli köyünde ikamet eden 70 yaşındaki Ali Kalkın teknolojik bastondan aldığını ve çok memnun olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:
“Zaman ilerledikçe insan yürürken baston gibi bir takım dayanaklara ihtiyaç duyabiliyor. Daha önce bu tür bastonların varlığından haberdar oldum. Köyüme gelen seyyarlar tarafından satıldığını görünce aldım. Üzerinde pusula olması, yolun durumuna göre amortisörün harekete geçmesi ve el feneri bulunması bu bastonu almak için yeterli sebep olarak görülüyor. 20 lira verdim ve şuan kullanıyorum. Oldukça memnunum. Bastona ihtiyaç duyan her yaşlıya tavsiye ediyorum.”
Baston satıcısı Nihat Elçi ise, günde onlarca akıllı baston sattığını belirterek, “Teknolojik bastondan günde onlarca satıyorum. Yaşlılar büyük ilgi gösteriyor. Bu ürün hem yaşlıların işine yarıyor hem de benim para kazanmama neden oluyor” dedi.
(İHA)