BIST 9.916
DOLAR 35,05
EURO 36,39
ALTIN 2.949,96
HABER /  GÜNCEL

Bu akşam camilerde teravih namazı kılınacak mı Diyanet yine uyardı

Mübarek Ramazan ayı başladı. Bu affı, mağfireti bol ayı hakkıyla geçirmek isteyen vatandaşlar bu akşam camilerde teravih namazı kılınacak mı sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki korona vakalarının arttığı bu dönemde teravih namazı camilerde mi kılıncak Diyanet açıkladı.

Abone ol

Bu akşam teravih namazı camilerde kılınacak mı sorusu Ramazan ayının başlaması ile birlikte arttı. Geçen sene olduğu gibi bu sene de teravih namazı evde kılınacak. Koronavirüs nedeni ile camilerde toplu ibadet yapılmayacak. Peki evde teravih namazı nasıl kılınır, tek başına kılınır mı? 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik" dedi. Ali Erbaş, "Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşırız" diye konuştu.

Mübarek Ramazan ayı başladı, affı bol bu faziletli ayı hakkıyla geçirmek isteyen vatandaşlar teravih namazı nasıl kılınır araştırması yapmaya başladı. 2021 Ramazan ayının ilk teravih namazı bu akşam kılınacak. Geçen sene olduğu gibi bu sene de teravih namazı evde kılınacak. Koronavirüs nedeni ile camilerde toplu ibadet yapılmayacak. Peki evde teravih namazı nasıl kılınır, tek başına kılınır mı? 

Teravih namazı saat kaçta: Teravih namazı yatsı namazının son sünneti ile vitir namazı arasında kılınır. Sabah ezanı okunana kadar vakti vardır. Aşağıda yer alan linkten yaşadığınız ilde yatsı namazı saatlerini öğrenebilir ve yatsı ile sabah ezanı arasındaki vakitte yatsı namazınızı kılabilirsiniz.

İL İL NAMAZ SAATLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Teravih namazı kaç rekat nasıl kılınır: Teravih namazı yirmi rekâttır.

Niyet:

“Euzü Besmele” çekilerek teravih namazına niyet edilir. “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için teravih namazını kılmaya” diye niyet edilir ve sonra tekbir alınarak eller bağlanır.

Rekat
Sırasıyla önce "Sübhaneke duası" okunur, ardından "Euzü besmele" çekilerek "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure ya da zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okunur. Ardından rükû ve secde yapılarak ilk rekât tamamlanmış olur.

Rekat
İkinci rekâta başlarken önce “Besmele” çekilir, ardından “Fatiha ve zammı sure" okunur rükû ve secde yapılır ardından tahiyyata oturulur. Eğer teravih namazını İki rekât şeklinde kılacaksanız "Tahiyyat duası, Salli-Barik dualarıyla birlikte Rabbena duaları" okunur ve selam verilerek tamamlanır. Yalnız eğer 4 rekât olarak kılacaksanız ilk tahiyyata oturulduğunda bu sefer de "Tahiyyat duası ve Salli, Barik duaları" okunur ve sonrasında üçüncü rekâta kalkılır.

Rekat
Öncelikle “Besmele” çekilir ve ardından "Sübhaneke", "Euzü besmele, Fatiha ve zammı sure" okunur, sonrasında rükû ve secde edildikten sonra ardından dördüncü rekâta kalkılır.

Rekat
Son rekâtta da öncelikle "Besmele” çekilir ardından “Fatiha ve zammı sure" okunur, rükû ve secde yapılarak oturulur. Bu oturuşta öncelikle "Tahiyyat duası”, ardından “Salli-Barik ve Rabbena duaları"ı okunduktan sonra başımızla sağ ve sol tarafa selam verilerek 4 rekât olan namaz tamamlanır. Teravih namazını toplamda kaç rekât kılacaksanız, kılacağınız tüm rekâtlarda sıralama bu şekilde devam eder.

Teravih namazı bittikten sonra ardından vitir namazı kılınarak bitirilir.