BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Bu adama rekor dayanmıyor

Guinness Rekorlar Kitabı'nda kayıtlı 133 rekoru bulunan ABD'li Ashrita Furman'dan bir rekor daha.

Abone ol

Guinness Rekorlar Kitabı'nda kayıtlı 133 rekoru bulunan ABD'li Ashrita Furman, bir topacı 1,6 kilometre boyunca durmadan çevirdiği rekor denemesini başarıyla tamamladı.

Furman, üyesi olduğu meditasyon grubu Sri Chinmoy ile geldiği Antalya'da, ikinci rekor denemesini Sheraton Otel lobisinde yaptı. Guinness'in fahri temsilcileri oldukları bildirilen 3 akademisyen ve bir mühendis ile bazı Türk yetkililerin de hazır bulunduğu rekor denemesinde Furman, otelin lobisi ile kafeteryalar arasındaki kaygan zeminde elindeki ip ve topaçla 27 tur atarak, topacı 1,6 kilometre boyunca çevirmeyi başardı.

Otel müşterilerin de büyük ilgi gösterdiği denemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Furman, rekor denemesini meditasyon grubunun başkanı Sri Chinmoy'a ithaf ettiğini bildirdi. Furman, ''Çok mutluyum. Bundan sonraki rekor denememi Bulgaristan'da gerçekleştireceğim. Bu seferki denememin ne olduğunu oraya gittiğimde açıklayacağım'' dedi.

GUINNESS TEMSİLCİSİ ST.AMAND

Öte yandan, Guinness Temsilcisi Ottowa Üniversitesi'nden Profesör Neree St.Amand da Furman'ın Türkiye'de yaptığı rekor denemelerinin kabul edilip, edilmeyeceğinin 2 hafta içinde belli olacağını bildirei. Guinness'in merkezinin bulunduğu Londra'da rekor denemesi görüntüleri üzerinde incelemeler yapılacağını belirten St.Amand, Furman'ın bugüne kadar kayıtlı 133 rekorunun bulunduğunu ve bunlardan 54'ünün henüz kırılamadığını bildirdi.