BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bu adam namaza nasıl duruyor!

CHP lideri Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a ağır sözlerle yüklendi.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun karşısında yeterli cevabı vermemekle eleştirdiği Başbakan Erdoğan'a yüklenmeye devam ediyor.


Daha önce Başbakan Erdoğan'ı acizlikle suçlayan Kılıçdaroğlu bu kez de ikinci Libya vakası eleştirisi getirdi. Kılıçdaroğlu, "Erbakan'ın Libya'da uğradığı gibi, o da Erzurum'da aynı duruma düştü. Nasıl yanıt vereceğini bilemedi" dedi.

Kılıçdaroğlu kendisi için "ucuz hafiye" benzetmesi yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a da Kayseri dosyasından kimi iddiaları tekrarlayarak yanıt verdi ve "İnsanda biraz vicdan olur. Merak ediyorum gerçekten bunlar namaza nasıl duruyor, samimi söylüyorum. Yani bu adam namaza nasıl duruyor" diye sordu.

ATAMALAR 10-15 GÜNE YAPILACAK

CHP lideri Meclis'teki grup konuşmasından sonra makam odasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Milletvekili adayı olmak isteyen 43 il başkanının istifa ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu bunların yerine en geç 10-15 gün içinde yeni atamaya yapacaklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu yapacakları atamalarda parti içinde görevli arkadaşlarının çalışması kadar bölgelerin de nabzını tutacaklarını söyledi.

BAŞBAKAN GÜZEL SANATLAR MEZUNU MU?

Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın "ucube" olarak nitelendirdiği ve yıkacaklarını açıkladığı Kars'taki heykel tartışmasını da eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Sanat eserini yok etmeye çalışan zihniyetin demokrasiyle ilgisi olamaz. Sayın Başbakan güzel sanatlardan mezun da biz mi bilmiyoruz. Sanatçının bir eserini politikacının bu şekilde eleştirmesi en hafif deyimiyle aymazlıktır" dedi.

İKİNCİ LİBYA VAKASI

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın Kuveyt'e giderken kendisine yönelik, 'O daha yeni, dış politika bilmiyor" sözlerine de yanıt verdi. Erzurum'da yaşanan olayı daha önce eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın Kaddafi karşısında yaşadığı olaya benzeten Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Sayın Başbakanın bir şey söyleyebilmesi için prompterlerde onun yanıtının olması lazım. Prompterda yoksa Başbakan yanıt veremiyor. Başbakan enosisin ne olduğunu biliyor mu, erokanın ne olduğunu biliyor mu, Makarios'un Yunan ordusu gelirken işgalci diye söylediğini biliyor mu? Siz orduya işgalci diyorsunuz. O ordu oraya TBMM yetkisiyle gitti. Bu durumda işgalci konumuna TBMM'yi düşürmüş oluyorsunuz. O ordunun komutanı yukarıda oturuyor adına da Abdullah Gül diyorlar. Başbakan bunları düşünemez mi, düşünemez. Çünkü bilmiyor. Samimi olarak söylüyorum, Papanderu'nun böyle bir konuşma yapacağını düşünmüyordu. Kendi ülkesinde daha sıcak dostane söylemleri olacak diye düşünüyordu. Öyle bir tepki gelince, şaşkınlığa uğradı, Erbakan'ın Libya'da uğradığı gibi, o da Erzurum'da uğradı. Nasıl yanıt vereceğini bilemedi."

BAHÇELİ'Yİ ANLAYAMIYORUM

Başbakan Erdoğan'ın Papandreu'ya verdiği yanıtları MHP lideri Bahçeli doğru ve cesaretli bulmuştu. Kılıçdaroğlu ise Bahçeli'nin bu sözlerine anlam veremediğini belirterek, "Farklı bir formatta sorulmuş olacak ki böyle bir yanıt verdi. Çünkü Sayın Oktay Vural, sonra açıklama yapıp eleştirdi. Dadaşların orduya sahip çıkması lazım" dedi.

BU ADAM NAMAZA NASIL DURUYOR MERAK EDİYORUM

İçişleri Bakanının kendisine yönelttiği 'ucuz hafiye' benzetmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu Kayseri dosyasından çeşitli iddiaları tekrarlayarak şunları söyledi:

"Ayın 4'ünde o mektup Ankara'ya nasıl geldi. Resmi evrak yazıldıktan sonra 3-4 gün sonra ilgili daireye ulaşır. Ama aynı gün onay alınıp bakana çıkarılıyor ve dosya bir günde kapatılıyor. Bütün bunları İçişleri Bakanı görmeyecek. İnsanda biraz vicdan olur. Merak ediyorum gerçekten bunlar namaza nasıl duruyor, samimi söylüyorum. Yani bu adam namaza nasıl duruyor merak ediyorum. İnsanda biraz vicdan olur, ahlakın kırıntısı olur."