BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

BTC boru hattında yangın

Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattında yangın çıktı. Alevler 50 metreye ulaşıyor...

Abone ol Bakü- Tiflis- Ceyhan boru hattının Erzincan'ın Refahiye İlçesinden geçen bölümünde şidditle bir patlamanın ardından yangın çıktı. Alevler yaklaşık 50 metre yüksekliğe ulaşırken, çevre köylerde endişe yaşandı. Boru hattınının vanası Ankara'dan kapatılırken, ekipler bölgeye sevkedildi.

Refahiye Karayolu'nun 50'nci kilometresindeki Yurtbaşı Köyü Mevkii'nden geçen Bakü- Tiflis- Ceyhan boru hattında saat 23.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle şiddetli bir patlama meydana geldi. Çevre köylerde yaşayanları endişelendiren bu patlamanın ardından yaklaşık 40-50 metre yüksekliğe çıkan alevler göğü kapladı. İhbar üzerine boru hattındaki 29 ve 31 numaralı vanalar Ankara'dan kapatıldı. Yetkililer, 30 nolu terminalin içerisinde bulunan 6 kilometre mesafedeki petrolün bitmesinin beklendiği bildirdi.

Refahiye Kaymakamı Mehmet Makas, patlamanın meydana geldiği bölgede alevlerin petrol boru hattının 15-20 metre yakınından geçen doğalgaz boru hattının ve 150 metre mesafedeki ormanlık alana sıçramaması için gerekli önlemlerin alındığı belirtti. 30 nolu terminalin içerisinde bulunan 6 kilometre mesafedeki petrolün bitmesinin ardından yangına müdahale edilmesi bekleniyor.

Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir arazöz de ormanlık alanda hazır bekletilmeye başlandı. BOTAŞ'a ait ani müdahale timinin Çayırlı İlçesi'nden bölgeye hareket ettiği ifade edildi. Patlamanın neden kaynakladığı konusunda ise herhangi bir açıklama yapıldı.