BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Saniye saniye kuyumcu cinayeti

Esenyut'taki dükkanına gelen soyguncular tarafından öldürülen kuyumcu Kemal Yalçın cinayeti, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Abone ol

Talihsiz kuyumcunun hayatına mal olan olay, 27 Temmuz 2005'te meydana gelmişti. Yalçın, dükkanına gelen 2 soyguncuya silahla karşılık vermek isterken şahısların açtığı ateş sonucu öldürülmüştü. Soygunuclar, işledikleri cinayetin ardından kaçarken, yapılan inceleme sonucunda Kemal Yalçın'ın şahıslara doğrultmak istediği silahının boş olduğu anlaşılmıştı.

Soyguncuların, talihsiz kuyumcuyu nasıl öldürdüğü ve olayın ardından nasıl kaçtıkları tespit edildi. Ters ışık nedeniyle soyguncuların eşgalinin net belirlenememesi ve şahısların yakalanamaması Kemal Yalçın'ın ailesini üzdü. Kemal Yalçın'ın, kendisi gibi kuyumcu olan ağabeyleri Tekin Yalçın ve Yusuf Yalçın, katillerin bir an önce yakalanmasını istedi. Kardeşinin ardından gözyaşı döken Tekin Yalçın, "İki kişi kuyumcu dükkanına gelmiş. Kamera görüntülerinden anladığımız kadarıyla bir şey istemişler. Kardeşim silahını çekiyor. Soygunculardan biri de silahını çekip kardeşimi buluyor. Jandarma yaptığı araştırmalara rağmen bir şey elde edemedi. Suçluların bulunmasını istiyorum. Gerekirse para ödülü veririm. Kardeşim öldürüldüğünde eşi 6 aylık hamileydi. Şu an bir bebeği var" dedi.

Gözyaşlarına engel olamayan ağabey Yusuf Yalçın da, "Jandarma yeni çıkan yasayı bahane ederek 'arama yapamıyoruz' diyor. Şu ana kadar bir sonuç çıkmadı. Tek isteğimiz suçluların bulunması" diye konuştu.