BSA Türkiye, korsan yazılımla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği çalışmaların yeni etabında Turistik bölgelere yöneldi.
Abone olTurizm Sektöründe Korsan Yazılımla Mücadele Çalışması İzmir, Aydın ve Muğla’da ve özellikle bu illere bağlı Bodrum, Çeşme, Dikili, Didim, Kuşadası, Marmaris, Fethiye gibi turizm merkezi konumundaki yerlerde faaliyet gösteren firmalara yönelik yeni bir sektörel çalışma başlattı.
BSA Türkiye, İzmir, Aydın ve Muğla’da ve özellikle bu illere bağlı Bodrum, Çeşme, Dikili, Didim, Kuşadası, Marmaris, Fethiye gibi turizm merkezi konumundaki yerlerde yeni bir korsan yazılımla mücadele çalışması başlattı. Temmuz ve Ağustos ayları boyunca gerçekleştirilecek çalışmayla oteller, restoranlar, otomobil kiralama firmaları ve seyahat acenteleri gibi turizm firmalarında yazılım telif hakları bilincinin en yüksek düzeye çıkarılması, korsan yazılım kullanımının önüne geçilmesi ve teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
BSA Türkiye’den yapılan açıklamada, korsan yazılım kullananlar için yasaların, 2-6 yıl arası hapis, 2003 yılı itibariyle 24-365 milyar lira ağır para cezası gibi yaptırımlar öngördüğü belirtildi ve firma ilgililerinin bilgisayar yazılım lisanslarını kontrol etmeleri, eksik lisansları varsa bunları tamamlamaları gerektiği hatırlatıldı.
Korsan yazılımla ve başlatılan yeni çalışmasıyla ilgili olarak BSA Türkiye’nin 0 800 211 81 86 numaralı ücretsiz Bilgi Hattı aranabilir.
BSA’nın Türkiye’den katılımcıları:
Adobe, Apple, Arena, Armada, Autodesk, Avid, Baysis, Bentley Systems, Bilser Bilgisayar (RM/COBOL Distribütörü), Bimeks, Elma Bilgisayar, Eta, Globis, Index, Intertech, Likom, Macromedia, Mart Kompüter, Medyasoft, Microsoft, Mikro Yazılımevi, Netsis, Progress, Sebit.
www.bsa.org.tr