BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

British Airways uçağı binaya takıldı

Güney Afrika’nın başkenti Johannesburg’da iki yüzden fazla kişiyi taşıyan yolcu uçağı havalanmaya hazırlandığı sırada sağ kanadı bir binaya çarptı. Çarpışma sonucu 4 kişi yaralandı.

Abone ol

Güney Afrika’nın başkenti Johannesburg’da iki yüzden fazla kişiyi taşıyan yolcu uçağı havalanmaya hazırlandığı sırada sağ kanadı bir binaya takıldı.

British Airways'in Londra uçağı Uluslararası OR Tambo Havaalanının pistinde hareket halindeyken sağ kanadı bir binaya çarptı.

Çarpmanın etkisiyle 4 kişi yaralandı.

Resimde Boeing 747 tipi uçağın binayı yardığı görünüyor.

Güney Afrika Sivil Havacılık Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre Pazar sabah saatlerinde gerçekleşen kaza uçağın hareket etmeye çalıştığı alanın çok dar olmasından kaynaklandı.

Sivil Havacılık Müdürlüğü’nün sözcüsü Phindiwe Gwebu, kulenin uçağa kalkış yönüne doğru hareket etme talimatı verdiğini fakat uçağın diğer yöne doğru gittiğini söyledi.

John Hart isimli yolcu BBC’ye yaptığı açıklamada “Tam hareket etmeye başladıktan hemen sonra çarpışmanın meydana geldiğini" belirtti.

Pilotun çarpmayı küçük bir kaza olarak değerlendiğini belirten Hart, “Fakat uçağın sağ tarafına bakan herkes gerçekte ne olduğunu görebiliyordu” dedi.

Uçakta bulunan yolculardan yaralanan olmamasına karşın, uçağın çarptığı binada çalışan 4 kişi hafif şekilde yaralandı.

Hart’ın verdiğini bilgiye göre yakıt sızıntısı nedeniyle kazadan ancak bir saat sonra uçağı terk etmelerine izin verildi.

Yetkililer uçağın kaldırıldığını ve havaalanındaki işleyişte aksaklık olmadığını belirtiyor.

Kaza ile ilgili soruşturma ise devam ediyor.