BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,04
ALTIN 2.834,60
HABER /  GÜNCEL

Britannicaya mail atın

Britanica'nın web sayfasında bölücübaşı Öcalan ve PKK bakın nasıl gösteriliyor?

Abone ol

Britannica’nın web sayfasında yer alan ve üye olmadan girilen bölümlerinde, terör örgütünün 1978 yılında kurulduğu ve siyasi bir örgüt olarak ortaya çıktığı ifadeleri yer alıyor. Öcalan da parti lideri gibi takdim ediliyor.

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı (ASİMED) ve Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, bu bilgilerin düzeltilmesi için kampanya başlatıldı. 

'Sevr Antlaşması’na göre Kürtlere devlet kurmak için söz verildiği yönünde bilgilerin web sitesinde yer aldığını' kaydeden Eğilmez, 'Bu bilgiler arasında İran, Irak ve Türkiye’deki Kürtlerin baskı ve zulüm gördükleri yönünde bilgiler de yer alıyor. Irak’ta Saddam döneminde kıyıma uğrayan Kürtlere sahip çıkan tek devletin Türkiye olduğu ise nedense unutuluyor' dedi. 

Dernek olarak hataların düzeltmesi için elektronik posta gönderme kampanyası başlattıklarını belirten, Eğilmez, ansiklopedinin sorumlu servisinin enquries@britannica.co.uk  adresine bu günden itibaren elektronik postalar gönderilmesini isteyerek destek istedi'