BP'nin yeni geliştirdiği Ultimate akaryakıtları kullanan araçlar depo başına 45 km kadar daha yol yapıyor.
Abone olBP Akaryakıt Yönetim Grubu Türkiye Pazarlama Müdürü Simge Camgözoğlu, BP'nin yeni geliştirdiği Ultimate akaryakıtları kullanan araçların depo başına 45 kilometreye kadar daha fazla yol gidebildiklerinin testlerde kanıtlandığını söyledi.
BP'nin Almanya'nın Bochum kentindeki Teknoloji Merkezi'nde
düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Camgözoğlu, Türkiye'de yaklaşık 600 akaryakıt istasyonuna sahip bulunan ve pazar payı yüzde 16 olan BP'nin yeni nesil Ultimate yakıtının bu ay başında piyasaya sunulduğunu kaydetti.
Hem kurşunsuz hem de dizel olarak pazara sunulan yeni formüllü BP Ultimate'nin sağladığı yararları dile getiren Camgözoğlu, ''BP Ultimate kullanan araçların depo başına 45 kilometreye kadar daha fazla yol gidebildikleri testler de kanıtlandı'' dedi.
Camgözoğlu, motor temizleme gücü yüksek olan bu akaryakıtın çevreye daha duyarlı olduğunu, düzenli kullanıldığında da aracın motorunun daha yüksek hacimli gibi davranacağını kaydetti.
YÜKSEK PERFORMANS...
BP Global Akaryakıt Teknolojileri Ürün Geliştirme Müdürü Brain Macey de Türkiye'de ilk olarak Temmuz 2005'te pazara sunulan ve ardından 1 Nisan'da da yeni geliştirilen formülü ile yenilenen BP Ultimate'nin kullanan araçlarda ilk depodan itibaren ''daha düşük emisyon, daha yüksek performans, daha az yakıt tüketimi ve motorun korunması'' gibi faydalar sağladığını anlattı.
Hem kurşunsuz hem de dizel BP Ultimate yakıtlarının klasik yakıtların araca verdiği zararları da minimize ettiğini kaydeden Macey, ''BP Ultimate kurşunsuz, mevcut tortuları yüzde 75 temizler ve emme supaplarında tortu oluşmasını yüzde 97 önler'' dedi.
Macey, BP Ultimate dizelin de geleneksel yakıtlardan yüzde 99 daha az kükürt içerdiğini dile getirdi.
GELECEĞİN YAKITLARI...
BP'nin ürün geliştirme takım liderlerinden Peter Sauermann da dünyada ham petrolün mevcut rezervinin 40 yıldan fazla olduğunu ve gelişen dünyadaki artan talebi karşılamak için geleceğin yakıtları üzerinde çalışmalar yapıldığını anlattı.
Doğalgazda gazdan ve biyokütleden sıvıya dönüştürme konusunda yapılan çalışmaları dile getiren Sauermann, hidrojen enerjisi alanında yapılan çalışmalara da işaret etti.
Sauermann, biyoyakıtların halen yüzde 5'e kadar yakıtlara katıldığına dikkat çekerek, ''Geleceğin yakıtlarında gitmek istenen yol hidrojen enerjisi. Bunun olması zaman alacak'' dedi.
Toplantının ardından BP'nin Bochum Teknoloji Merkezi'ndeki bölümler gezilerek, yapılan test çalışmaları izlendi.