BIST 9.485
DOLAR 34,42
EURO 36,38
ALTIN 2.839,61
HABER /  GÜNCEL

Bozuk tatlıya örgüt cezası mı?

Sabah gazetesi, Gülen cemaatinin kurbanları olduğunu iddia ettiği kişilerle konuşup, onların şikayetlerini duyurmaya devam ediyor.

Abone ol

İzmirli avukat Tarcan Ülük, cemaate yakın TUSKON üyesi bir tatlı firmasını bozuk tatlı şikayeti sonrası silahlı örgüt suçlamasıyla 2 yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı.

Paralel yapılanmaya karşı savaş ilan eden Sabah si, paralel yapının öfkesiyle tanıştığı savunulan isimlerin isyanına yer verdi.

Gazete, dün çalıntı sınav sorusu itirafını yapan bir matematik öğretmeninin sözlerini gündeme getirmişlerdi. Haberde 23 yıl önce yaşanan olayda H.Ç. isimli kişi, 'bunları nereden buldunuz?' diye sorduğunda abilerin 'Fethullah Gülen Hocaefendi rüyasında görmüş' diye kendisine cevap verdiklerini söylemişti.

Gazete bugün de "dokunan yanıyor" başlığıyla verilen haberde paralel yapının polis ve yargıdaki uzantılarının suçlamalarıyla, silahlı örgüt kurmakla suçlandı; 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. İşte Sabah'ın haberine göre Avukat Tarcan Ülük'ün başına gelenler:

ERGENEKON ADIYLA PARTİ KURMUŞTU
İzmir'de yaşayan Avukat Tarcan Ülük bir dönem, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in de avukatlığını üstlenmişti. Ergenekon davasının, Türkler'in Ergenekon destanının adını yıpratmasına tepki olarak, Ergenekon adıyla bir parti de kurmuştu. 2009'da da dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne medya üzerinden asimetrik psikolojik harekât düzenleniyor" yönündeki sözleri üzerine, komploların arkasında Gülen Cemaati'nin olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık, takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararından sonra Gülen, Tarcan Ülük hakkında suç duyurusu yaptı. 2011'de, Gülen'in şikâyetiyle ilgili karar çıktı, Tarcan Ülük, 10 ay hapis cezası aldı. Hükmün açıklanması geriye bırakılması kararı çıktı. Şikâyetçi olan birinin, yasa gereği gelip ifade vermesi gerektiğini anlatan Tarcan Ülük, "Gülen Türkiye'de yaşamıyor. İstanbul Üsküdar'da adres vermiş. Sokaktaki ayakkabı boyacısı bile Pensilvanya'da yaşadığını biliyor. Taleplerimin hiçbiri dikkate alınmadı. Sonuçta 10 ay hapis cezası aldım" diyor.

TATLICIYI ŞİKÂYET EDİNCE...

Sonrasında yaşananlar ise cemaate dokunmanın nasıl acı bir sonuç doğurduğunu göstermiş. 2012'de Ülük'ün eşi, cemaate yakın Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu TUSKON üyesi bir tatlı firmasının tatlılarından yiyip rahatsızlanır. Ülük, firmanın tatlı üretiminde sağlık ve hijyeni hiçe sayarak üretim yaptığını görür ve bunu görüntüleriyle belgeler. Görüntülerin yer aldığı bir CD ile Tüketici Mahkemesi'ne 'ayıplı mal satıyorlar' diye başvurur. Ülük bu başvurudan 6 ay sonra, 'silahlı örgüt kurup, şantaj yapmak' iddiasıyla gözaltına alınır. İzmir Özel Yetkili 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından silahlı örgüt kurup, şantaj yapmaktan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılır. Avukat Tarcan Ülük, yaşadıklarını ise şöyle anlatıyor:

6 AY HAPİS YATTIM

"Bu ünlü tatlı firmasının sahibinin cemaat mensubu olduğunu bilmeden bir tüketici olarak dava açmışım. İnanabiliyor musunuz? Bir avukat olarak tatlıcıya karşı silahlı örgüt kurmakla ve şantajla suçlandım. 6 ay hapis yattım. Türkiye Güreş Federasyonu'nda görevli K.H. Gülen'in İzmir'deki yöneticilerinden biri, cezaevindeyken eşimden tahliyemin karşılığında 350 bin lira cemaate yardım yapmamı istedi. H.A. diye bir savcının ismini verip 'Bizim evlerimizde yetişen bir çocuktur' diyerek tehdit etti eşimi. Ayrıca Gülen'e, 'Çok muhterem Fethullah Gülen Hazretleri' diye başlayan bir özür mektubu yazmamı istedi. Cezaevi psikolojisiyle eşimin getirdiği o mektubu da yırtıp attım. Eşim de kardeşim de buna şahit."

Tarcan Ülük sözlerini, "Paralel yapı çok ciddi bir örgüt. Aklı başında, güncel siyasetin, siyasi çıkarların dışında Türkiye'nin geleceğini düşünen herkesin, devlet içinde devlet olmaya çalışan bu yapıyla mücadele etmesi lazım. Bu manada Başbakan'a destek veriyorum" diye tamamladı.

AĞIR SUÇLAMALAR

4 Mart 2012'de Tarcan Ülük hakkında DHA, abonelerine şu haberi geçmişti:

İzmir’de, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 5 kişiden 4’ü tutuklandı. Ergenekon Partisi Genel Başkanı avukat Tarcan Ülük ile birlikte H.A, C.Ç. ve Y.G. tutuklandı. V.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer 5 kişi ise nöbetçi savcının talimatıyla serbest kaldı. Gözaltına alınan diğer 5 zanlı serbest bırakıldı. Soruşturmada, çıkar amaçlı suç örgütü üyelerinin, Çeşme’deki iki eğlence yerini zorla ele geçirdikleri, işadamı A.N’ye, “PKK üyelerine telefon hattı satın alıyormuşsun” diyerek tehditle para sızdırmak istedikleri ortaya çıktı. Zanlıların, marka değeri bulunan firmaların sahiplerine de ulaşıp, “İçeceğinden böcek çıktı” gibi bahanelerle haber yapma tehditinde bulundukları saptandı.

Tarcan Ülük’ün meslektaşı eşi A.Ü, kardeşi B.Ü, Susurluk davası sanıklarından eski MİT’çi H.A, subaylıktan atılma bir gazetenin sahibi C.Ç, V.K, Akın Birdal suikastı şüphesini Y.G. tehdit edilen bir firmanın üç eski çalışanı gözaltına alınmıştı.