BIST 9.976
DOLAR 33,98
EURO 38,02
ALTIN 2.833,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Boztepe'ye yüksekokul geliyor

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salmanın girişimleriyle, Kırşehir yeni bir yüksekokula daha kavuştu.

Abone ol

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman’ın girişimleri ve gayretleriyle, Kırşehir yine bir yüksekokula daha kavuştu.

Rektör Salman’ın YÖK nezdinde başlattığı çalışma sonuç verdi ve Kırşehir’in Boztepe İlçesi’ne 3 bülümlü yüksekokulun açılması kararı nihayet sonuçlandı. Boztepe Belediyesi’nin mevcut binalarını üniversiteye devretme taahhüdü üzerine harekete geçen ve YÖK nezdinde çalışmalarını aylardır sürdüren Rektör Salman, Boztepe’ye Bitkisel ve Hayvansal Dokusal Bölümü, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü, Bilgisayar Kullanım ve Operatörlük Bölümü’nün açılmasını sağladı.

Ahi Evran Üniversitesi’ne bağlı Boztepe Meslek Yüksekokulu’nun bina ve öğretim kadrosunun tamamlanması için çalışmalar hızla başlatılırken, yüksekokula 2010-2011 eğitim-öğretim sezonu içerisinde öğrenci alınabileceği ileri sürüldü.

Boztepe Belediye Başkanı Ramazan Aydın, ilçelerine yüksekokul kurulmasında emeği geçen Milletvekillerimiz Abdullah Çalışkan ve Mikail Arslan ile Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman’a teşekkür ettiklerini belirterek, şükranlarını sundu.