BIST 8.976
DOLAR 34,29
EURO 37,22
ALTIN 2.989,08
HABER /  GÜNCEL

Böyle yardım yapılmaz

35 yoksul öğrenciye bayram yardımı yapıldı. Sonra çarşıda yürütüldüler.

Abone ol

Akyazı'da bayramlık kıyafet yardımı yapılan 35 yoksul öğrenci, okul üniformalarıyla üçerli sıra halinde ellerinde yardım poşetiyle çarşıda yürütüldü

Akyazı Ticaret Borsası, Yeni Mahalle'de daha çok yoksul ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü Atatürk İlköğretim Okulu'na bir süre önce bayram yardımı yapma kararı aldı. İlçe merkezinde bir mağazayla anlaşan borsa yetkilileri, okul yetkilileriyle bağlantı kurup yoksul öğrencilere yardım yapmak istediklerini bildirdi. 

Bunun üzerine Atatürk İlköğretim Okulu yetkilileri, yardıma muhtaç 8-13 yaşları arasında 35 öğrenci belirledi. Yetkililer, bu öğrencileri önceki gün üçerli sıralar halinde üzerlerinde okul üniformalarıyla 800 metre yürüterek çarşı merkezindeki mağazaya getirdi. Burada çocuklara mont, eşofman ve önlük dağıtıldı.

Ellerine yardım poşetleri verilen çocuklar daha sonra yardım yapılan mağazanın önünde üçerli sıraya sokuldu, yine çarşıdan yürütülerek okula geri getirildi.

Yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına bu şekilde bayramlık yardımı yapılması ve teşhir edilmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Bir okul yetkilisi, "Bunda yanlış bir şey yok. Çocukları mağazaya başka nasıl götürebilirdik" diyerek kendilerini savundu.

Akyazı Kaymakamı Mehmet Yapıcı ise olayı gazetecilerden öğrenince üzüldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Kabul edemeyeceğim bir iş yapmışlar. Tabii bu tamamen ilköğretim okulundaki idarecilerin yanlışı. Bu yardımı yapan borsa yetkilileri de üzülmüştür. İnceleme yapacağım."

Milliyet