BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.835,31
HABER /  GÜNCEL

Böyle miras dağıtımı görülmedi

Böyle miras dağıtımı ne görüldü ne duyuldu. Noter memuru, mal sahibinin aklından şüphe etti. Neden mi?

Abone ol

Portekiz'de mirasçısı bulunmadan ölen bir kişinin, vasiyeti gereği, mirasını Lizbon telefon rehberinden rasgele seçtiği 70 kişiye dağıtıldı.  Portekiz basınında bugün yer alan haberlerde, 42 yaşında doğal yollardan ölen Luis Carlos de Noronha Cabral da Camara adlı kişinin, aristokrat bir aileden geldiği, yalnız yaşadığı ve hiç evlenmediği belirtildi.

Luis Carlos'un 29 yaşındayken böyle bir karar aldığı ve bu kararını kayda geçirmek amacıyla iki tanıkla birlikte Lizbon'da bir notere gittiği kaydedildi. Bu tanıklardan aynı zamanda arkadaşı olan Anibal Castro Vila, "Luis Carlos, noter memurunun şaşkın bakışları altında, telefon rehberini istemiş ve rasgele isim seçmeye başlamıştı. Memur, akıl sağlığının yerinde olup olmadığını anlamak için ona birçok soru sordu, ancak Carlos tamamen ne yaptığının bilincindeydi. Malını mülkünü tanımadığı insanlara bırakarak eğlenmek istiyordu" dedi.

Luis Carlos de Noronha Cabral da Camara'nın, Lizbon'un merkezinde 12 odalı bir apartman dairesi, kuzeydeki Guimaraes'de bir ev, bir otomobil ve mirasçılar arasında paylaştırılmak üzere 25 bin avro para gibi mal mülkünü miras olarak bıraktığı belirtildi.

Bu arada, kendilerine böyle bir miras kaldığını öğrenen kişilerden birçoğu, bunun önce kötü bir şaka olduğunu düşündüklerini belirttiler.