BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Böyle Kırkpınar görmediniz

Böyle Kırkpınar görmediniz

Bahçeşehir üniversitesi, spor ve kültürün yüzyıllardır kaynaşarak geleneksel bir festivale dönüştüğü “kırkpınar güreşleri”ni konu alan bir fotoğraf sergisi açıyor. sergi, “kırkpınar yağlı güreşleri”nin yapıldığı edirne’de, ekmekçizade kervansarayı’nda...

Böyle Kırkpınar görmediniz

Bahçeşehir Üniversitesi, spor ve kültürün yüzyıllardır kaynaşarak geleneksel bir festivale dönüştüğü “Kırkpınar Güreşleri”ni konu alan bir fotoğraf sergisi açıyor. Sergi, “Kırkpınar Yağlı Güreşleri”nin yapıldığı Edirne’de, Ekmekçizade Kervansarayı’nda düzenlenecek.

Böyle Kırkpınar görmediniz

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Pari Dukovic’in fotoğraflarının yer alacağı sergide “er meydanı”ndaki güreşlerin yanı sıra, katılımcı portreleri, saha dışında gerçekleşen dua ve şenlikleri de içeren fotoğraf kareleri de yer alıyor.

Böyle Kırkpınar görmediniz

Fotoğrafçı Pari Dukovic, Amerika’nın en seçkin fotoğraf kuruluşlarından Photo District News tarafından dünyanın en yetenekli fotoğrafçıları listesinde ilk 30’da gösteriliyor.

Böyle Kırkpınar görmediniz

Güreşin sadece bir spor aktivitesi olarak değil, kültürel bir faaliyet de olduğunu ve bu mana da korunması gereken bir miras olduğunu anlatan sergi, desteğini Bahçeşehir Üniversitesi’nin akademik ve maddi kaynaklarından alıyor.