BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Böyle cimri koca görülmedi

32 yaşındaki Dilek Öksüz eşinden boşanmak için dava açtı. Boşanma nedeni de kocasının aşırı cimriliği. Ne var bunda demeyin. Öksüz'ün anlattıkları inanılır gibi değil.

Abone ol

Telekom’da mühendis olarak çalışan 32 yaşındaki Dilek Öksüz , Aycell’de mühendis olarak görev yapan 37 yaşındaki eşi Recep Öksüz’den boşanmak için dava açtı.

Dünkü duruşmada davacı Dilek Öksüz, dört yıl önce evlendiği eşinden bir çocuklarının olduğunu, ilk günler sorunsuz geçen evliliğinin son yıllarda kábusa döndüğünü belirterek boşanmak istediğini söyledi. Eşinin, ‘tasarruf’ adı altında kendisine ve çocuklarına akıl almaz baskı uyguladığını öne süren Dilek Öksüz, şöyle konuştu:

IŞIK SADECE YEMEKTE

‘Kocam çamaşır makinasını çalıştırtmıyor, odanın ışığını yaktırtmıyor, karanlıkta oturuyoruz. Ekmeğin arasına koyduğum peynirin bir kısmını fazla diye geri alıyor. Işıkları sadece yemek yerken yaktırıyor. Çocuğumuza bir şey aldığımda, ‘Ben küçükken yemedim’ deyip elinden alıyor. Bulaşık, çamaşır, temizlik deterjanına bitmesin diye su katıyor. Eve misafir gelen kızkardeşim fazla tuvalet kağıdı kullandı diye beni dövüyor. Çöp kutusunu kontrol ediyor.’

Recep Öksüz ise eşinin yakınlarını suçlayarak, eşiyle aralarının açılmasına neden olduklarını söyledi.

HAKİMDEN İLGİNÇ KARAR

Duruşmada dinlenen tanıklar da Dilek Öksüz’ü destekler nitelikte ifade verince Hákim Sebahattin Ali Erdem, davalı kocanın tutumlu olmak, müsrif veya savurgan olmamak kavramlarının ötesinde hastalık seviyesinde aşırı derecede cimri olduğunun anlaşıldığını belirterek, çiftin boşanmalarına karar verdi. Hákim ayrıca davalı kocanın, eşine 10 milyar lira (10 bin YTL) tazminat, çocuk için de her ay 100 milyon lira (100 YTL) nafaka ödemesini kararlaştırdı.

Nurettin KURT/Hürriyet