Petrol-İş Sendikası'na bağlı bir grup işçi sorunların çözüme ulaşması için iş bırakma eylemi yaptı
Abone olBOTAŞ Genel Müdürlüğü önünde toplanan eylemciler, ''Yönetim aklan da gel'', ''Vana kapanacak, yönetim gidecek'', ''İşçiye verdiğin söze sahip çık'' yazılı dövizler taşıdılar, attıkları sloganlarla BOTAŞ yönetimini protesto ettiler. Petrol-İş Sendikası BOTAŞ Genel Müdürlüğü İşyeri Temsilcisi Yavuz Katrancı, burada yaptığı basın açıklamasında, BOTAŞ yönetiminin, sendika üyesi 2 bin çalışanın sorunlarına duyarsız kaldığını ifade etti. Sendika şube yöneticileri ile BOTAŞ yönetiminin dün bir görüşme yaptıklarını bildiren Katrancı, ''BOTAŞ yönetiminin bu tutumunu, sorunlarımızın çözümüne yönelik olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Ancak çözüme yönelik somut bir adım atılmadığını da üzülerek belirtmek isteriz'' diye konuştu.
Başta 2000'den sonra işe girenler ve güvenlik görevlileri olmak üzere, çalışanlar arasındaki ücret farklılıklarının ortadan kaldırılması ve iptal edilen kapsam içi yönetmeliği ve unvanların yeniden uygulamaya sokulmasını istediklerini bildiren Katrancı, Ceyhan Bölge Müdürlüğünün yemekhanesi başta olmak üzere yemekhane ve istasyonların özelleştirilmesine karşı olduklarını belirtti. Sendikal nedenlerle iş akdi feshedilen ve 1 Haziran 2006'da Yargıtayın onamasıyla işe iadelerine karar verilen Petrol-İş Şube Yönetim Kurulu üyelerinin iş başı yaptırılmasını talep ettiklerini kaydeden Katrancı, geçici olarak çalıştırılanların da kadroya alınmalarını istedi. Petrol-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen de BOTAŞ yönetiminin, ''inançlarını ve kararlılıklarını sınamaya'' çalıştığını ifade ederek, ''İnancımızı ve kararlılığımızı sınamayın. Taleplerimizin yerine getirilmesi konusunda inançlı ve kararlıyız'' diye konuştu. Petrol-İş Sendikası Başkanlar Kurulunun gelecek günlerde toplanacağını bildiren Özgen, başkanlar kurulunda BOTAŞ'taki sorunları da değerlendireceklerini söyledi. Özgen, Tuzla Tersaneler bölgesinde faaliyet gösteren Desan Tersanesi'nde çalışan işçilerin alacakları ödenmediği gerekçesiyle yapılan eylemin ardından DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası yöneticilerinin gözaltına alınmalarını da protesto etti.
BOTAŞ çalışanları, basın açıklamalarının ardından iki saat süreyle iş bırakma eylemi yaptılar. Eyleme, Yol-İş ve Tez Koop-İş sendikalarının bazı şube yöneticileri de destek verdi.