BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,08
ALTIN 2.841,47
HABER /  SPOR

Bosna maçından notlar

Milli Takımlar Teknik direktörü Fatih Terim, Bosna Hersek karşısında kaledeki tercihini Rüştü Reçber'den yana kullandı.

Abone ol

Bosna-Hersek ile Türkiye (A) milli futbol takımları arasında yapılan 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 6. maçında Milli Takımlar Teknik direktörü Fatih Terim, kaledeki tercihini Rüştü Reçber'den yana kullandı.

(A) Milli Futbol Takımı'nın kalesini en son 15 Kasım 2006 tarihinde İtalya ile yapılan ve 1-1 biten özel maçta koruyan Rüştü, 9. dakikada sakatlanarak, uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Sakatlığının ardından Fenerbahçe'de de forma giyemeyen Rüştü, tam 199 gün sonra, yine bir milli maçla yeşil sahalara döndü.

Terim ayrıca, 18 kişilik maç kadrosuna kaleciler Orkun Usak ve Serdar Kulbilge ile İbrahim Toraman'ı almadı. Bu arada Arda da uzun bir aradan sonra milli maçta forma giydi.

DOSTLUK RÜZGARI

Bosna-Hersek ile Türkiye arasındaki maçta dostluk rüzgarları esti. Her iki ülke vatandaşları, maç öncesi stat dışında birlikte eğlenirken, stat içinde de Bosnalı taraftarların arasında çok sayıda Türk taraftar yer aldı. 35 bin kişilik statta yaklaşık 20 bin sporsever yer alırken, bunun yaklaşık 2 binini Türkler oluşturdu.

Saraybosna'da Barışgücü'nde görevli Türk askerler de millilere destek verdi. Bosnalı taraftarlar maç öncesi Türk Milli Takımı oyuncularını tribünlere çağırarak, alkışladı. Türk taraftarlar da Bosna lehine tezahürat yaptı.

İLK RESMİ MAÇ

İki ülke (A) milli futbol takımları, tarihlerinde ilk kez resmi bir maçta karşı karşıya geldi. İki ülke milli takımları arasında tarihte yapılan ilk karşılaşma, 16 Ağustos 2000 tarihinde oynanmıştı. Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapılan özel müsabakayı 2-0 ev sahibi ekip kazanmıştı.

ULUSOY MAÇA GELEMEDİ

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, babasının rahatsızlığı nedeniyle milli maçı izleyemedi. Münih'te tedavi gören babasının rahatsızlığı nedeniyle bu sabah aniden Almanya'ya giden Ulusoy, Bosna-Hersek maçını izleyemedi. Türkiye Futbol Federasyonu'nu protokol tribününde başkan vekili Affan Keçeci temsil etti.

HAKAN, HOCALARINA YETİŞTİ

(A) Milli Futbol Takımı forması altında birçok başarıya imza atan Hakan Şükür, bu kez de hocalarının kaptanlık sayısına yetişti. Türk Milli Futbol Takımı'nda, Bosna-Hersek maçına de 31 kez kaptanlık pazubandını takan Hakan Şükür, 32'şer kez bu gururu yaşayan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve yardımcı antrenör Oğuz Çetin'e bu maçta yetişti.

(A) Milli Futbol Takımı'nın 84 yıllık tarihinde sahaya en çok kaptan olarak çıkan futbolcu, 35 kezle Turgay Şeren. Hakan Şükür, 5 Haziran 1999'da Helsinki'de Finlandiya ile yapılan ve ay-yıldızlı ekibin 4-2 kazandığı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında ilk kez kaptanlık pazubandını takmıştı.

TÜRK GAZETECİLERİN İLGİSİ

Bosna-Hersek ile Türkiye arasındaki milli maça Türk gazeteciler yoğun ilgi gösterdi. Maçı 70'e yakın Türk gazeteci takip etti. Bu arada 1984 Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapan Saraybosna Asım Ferhatovic Olimpiyat Stadı'nın basın tribünü, düş kırıklığı yarattı. Üstü tamamen açık olan basın tribününde gazeteciler, elektrik fişi de olmaması nedeniyle sıkıntı yaşadılar.

YARIN ALMANYA'YA GİDECEKLER

A Milli Futbol Takımı, Bosna-Hersek maçının ardından, Brezilya ile 5 Haziran Salı günü oynayacağı özel maç için yarın Almanya'ya gidecek. Ay-yıldızlı kafile, yarın sabah Saraybosna'dan Düsseldorf'a geçecek. Bu arada, maçı izleyenler arasında bir dönem Türkiye'de de forma giyen Boşnak futbolcular Tarık Hosic, Cevad Şekerbegoviç, Sead Çelebiç, Elvir Boliç ile aktör Kadir İnanır da yer aldı.