BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Borsacı dergisi kapandı

İhalede alıcı çıkmadı, Star Medya Grubu bünyesinde yayınladığı Borsacı Dergisi kapandı

Abone ol

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) destekli "Keriz silkeleme operasyonuna" adı karışan gazeteci Osman Arkangil'in Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile anlaşmalı olarak çıkardığı, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün de varlığından bu operasyonla haberdar olduğu Borsacı Dergisi'nin satış ihalesine teklif gelmeyince yayın hayatı sona erdi.

İHALEYE TEKLİF GELMEDİ
TMSF'nin Star Medya Grubu bünyesinde yayınladığı Borsacı Dergisi, bu dergiyi çıkartan kişi olarak bilinen gazeteci Osman Arkangil'in operasyona adının karışmasının ardından kapatıldı. TMSF bu kapatmanın ardından Borsacı markasının yok etmek yerine değerlendirebilmek amacıyla, dergiyi hazırlanan ilave bir sözleşme ile tekrar yayınlamaya başladı. Yeni derginin satışı için 27 Temmuz tarihinde ihaleye çıkan TMSF, bu ihalede teklif gelmemesi üzerine de karşılıklı olarak yayın sözleşmesini feshederek, dergiyi kapattı.

YETERLİ GEREKÇE
Konuyla ilgili olarak Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Adıgüzel, "TMSF, Borsacı dergisinin adının operasyona karışması üzerine dergiyi çıkaran Osman Arkangil ve ekibine, devam eden sözleşmenin feshi için bir ihtarname çekti. Keza Masak operasyon, Borsacı Dergisi'nin mevcut sözleşmesinin feshi için yeterli bir gerekçeydi" dedi. Arkangil ile sözleşme fesh edildikten sonra TMSF, Borsacı Dergisi'nin markasını değerlendirmek ve bu markayı satabilmek için yeniden kolları sıvadı. Böylece derginin künyesinde yayın yönetmeni olan Cengiz Kahraman ile yeniden bir sözleşme imzalandı ve dergi yayın hayatına başladı.

ALICI YOKSA KAPANIR:
Adıgüzel, derginin yeniden yayınlanması konusunda, "Alıcısı çıkarsa bundan yararlanılabilirdi. Bunun üzerine Borsacı'nın önce satışının denenmesine, alıcı çıkmaması halinde de kapatılmasına karar verildi. Dolayısıyla durum anlatılarak Cengiz Kapraman ile yeni ek bir sözleşme hazırlandı. İhale sürecinin sonucuna göre de, Borsacı'nın durumu netleşecekti. 27 Temmuz tarihinde ihale yapıldı. İhalede hiç bir alıcı çıkmadı. Bu da noterle tespit edildi. Bu durumda da dergiyi kapatma kararı aldık" diye konuştu.

İSİM HAKKINI SATARIZ
Şu anda derginin yayınlanmadığını belirten Adıgüzel, Borsacı Dergisi'nin isim hakkının TMSF'de olduğunu ifade ederek, "Herhangi biri gelip bu markayı almak isterse, satabiliriz. Haftada 7-8 bin, bazen 10-12 bin satış rakamına ulaşan bir dergiydi. Borcu yok. Çalışanlar, yeni sözleşme dönemini kapsayan son iki haftada da dergiyi çıkardılar. Paralarını da alacaklar. Herhangi bir tazminat hakkı söz konusu değil" dedi.