BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  EKONOMİ

Borsa geç kapanacak

İMKB'de, ABD piyasaları ile olan kopukluğu ortadan kaldırmak için işlem süreleri uzayacak.

Abone ol

İMKB Başkanı Osman Birsen, ABD piyasaları ile olan kopukluğu ortadan kaldırmak için işlem sürelerinin 45 dakika ya da 1 saat uzatılacağını söyledi. Kararın İMKB yönetiminin önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda alınması bekleniyor.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem süreleri ABD piyasaları ile olan kopukluğu ortadan kaldırmak ve ABD'de piyasaların açılışını yakalamak için 1 saat uzatılıyor. İMKB'nin dün yapılan 2007 Olağan Genel toplantısında konuşan Başkan Osman Birsen, 2006'da başlayan açılış seansının destek gördüğünü ve başarılı bulunduğunu belirterek, şimdi de çalışma sürelerini uzatmak için planlar yaptıklarını söyledi.

Birsen, "Belki yaz ve kış işlem saatleri gibi bir yapı içinde ABD ile olan işlem saati kopukluğunu ortadan kaldırabileceğimiz sonucuna vardık. Yaz ve kış saatleri uygulamasının getirilmesiyle 45 dakika ya da 1 saat kazanılabilir. Kısa bir zaman içerisinde bunun kararını vereceğiz" dedi.

İşlem sürelerinin uzatılmasına ilişkin kararın İMKB'nin önümüzdeki hafta yapacağı yönetim kurulu toplantısında netleşeceği belirtiliyor.