BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Borç batağında çırpınıyorlar

Borç batağında çırpınıyorlar

İngiliz world soccer tarafından yayımlanan geniş kapsamlı haberde, avrupa'nın ünlü 20 kulübünün nasıl borç batağında yüzdüğü ve 20 kulübün ne kadar borcu olduğu yazıldı.

Borç batağında çırpınıyorlar

İngiliz World Soccer tarafından yayımlanan geniş kapsamlı haberde, Avrupa'nın ünlü 20 kulübünün nasıl borç batağında yüzdüğü ve 20 kulübün ne kadar borcu olduğu yazıldı.

Borç batağında çırpınıyorlar

Listenin ilk sırasında Manchester United var. Glazer ailesi, Manchester United'ı satın alırken Old Trafford Stadı ve takımın antrenmanlarını yaptığı Carrington'ı banka kredisi karşılığında teminat olarak gösterdi. Manchester United kredilerin çok yüksek olması nedeni ile yıllık 62 milyon sterlin faiz ödüyor.

Borç batağında çırpınıyorlar

Diğer bir İngiliz kulübü Liverpool da listede 9. sırada yer aldı. Liverpool'un iki Amerikalı sahibi Tom Hicks ve George Gillet'in, Royal Bank of Scotland ile Wachovia Bank'tan sağlanan krediyi kulübün üstünden aldığı, kredi faizlerinin yıllık 36,5 milyon sterlin tuttuğu kaydedildi

Borç batağında çırpınıyorlar

Listenin ikinci sırasında ise sadece bu yıl transfere 257 milyon avro harcayan Real Madrid yer aldı. 494 milyon avro olan borcunun bu denli yükselmesinde Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Kaka ve Karim Benzema büyük etken.

Başkan Florentino Perez, bu şok transferleri yapabilmek için Caja Madrid ve Banco Santander bankalarından 76 milyon avro borç aldı