BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

Bombacı arap şiveli

Ankara'yı kana bulamaya hazırlanan bombacı tespit edildi. Aracı bırakan Arap şiveli...

Abone ol

Ankara'da Sıhhıye Pazarı yanındaki çok katlı otoparkta bulunan eyleme hazırlanmış bomba yüklü minibüsle ilgili soruşturma sürüyor. Olayla ilgili henüz gözaltına alınan olmadı, ancak minibüsü otoparka bırakan Arap şiveli bir kişi aranıyor. Otoparktaki güvenlik kameralarının da iki aydır çalışmadığı ortaya çıktı.

Bomba yüklü bir minibüsün bulunarak etkisiz hale getirildiği çok katlı otopark bugün sabah saatlerinden itibaren basın mensuplarının akınına uğradı.
 
Minibüsün park ettiği yer ve güvenlik kameralarının görüntülerini çeken basın mensupları, otoparkta "güvenlik zafiyeti bulunup bulunmadığını" sorguladı.
 
Basın mensuplarının ısrarı karşısında açıklama yapan Otopark İşletme Müdürü Osman Bayram, "2 aydır devam eden bakım ve tadilat çalışmaları nedeniyle otoparkın giriş ve çıkışında bulunan 2 kameranın çalışmadığını" söyledi.
 
Soruşturma çok yönlü sürüyor
 
Kurtuluş Otoparkı'nda dün ele geçirilen sahte plakalı bomba yüklü "Vito" minibüs ile ilgili inceleme, polis kriminal laboratuvarının Gölbaşı'nda bulunan bomba merkezinde sürüyor.
 
Emniyet yetkilileri, araç ve patlayıcılar üzerinde parmak izi incelemesi yapıldığını ancak şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlamadıklarını söyledi.
 
Yetkililer, olayla ilgili şu ana kadar gözaltına alınan kimsenin bulunmadığını, otoparkta görevli üç kişinin ifadesine başvurduklarını kaydetti.
 
Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade veren otopark görevlisinin "Vito" minibüsün bir gün önce saat 16.00-17.00 sıralarında otoparka giriş yaptığını ve aracın sürücüsünün "kıvırcık saçlı, hafif sakallı, 23-34 yaşlarında" olduğunu söylediği bildirildi.
 
Otopark görevlisinin, minibüsün sürücüsünün, "Yenişehir Pazarı'na mal satmak üzere geldiğini" ifade ederek içeri girdiğini söylediği belirtildi. Otopark görevlisinin, söz konusu kişinin Arap şiveli olduğunu da ifade ettiği kaydedildi.
 
Yetkililer, aracın 2006'nın Ekim ayında İstanbul'dan çalındığının motor ve şasi numarasından anlaşıldığını vurguladı, minibüsün üzerine takılan plakanın ise bir gün önce Altındağ'da "Şahin" marka bir araçtan çalındığının tespit edildiğini belirtti.
 
Müşteriler otoparktan memnun
 
Otoparka araçlarını bırakan vatandaşlar ise dün meydana gelen olayı değerlendirdi.
 
Olayın ardından araçlarını otoparka bırakırken tedirginlik duymadıklarını anlatan vatandaşlar "tedirginlik duyulduğunda terör örgütü amacına ulaşır" diye konuştu.
 
Uzun yıllardır aracını aynı otoparka bıraktığını söyleyen bir vatandaş ise otopark güvenlik görevlilerine şüphelendikleri aracı arayabilmeleri için yetki verilmesini, vatandaşların da şüphe duydukları her konuda polisi aramasını önerdi.
 
Bu arada, dün patlayıcı madde yüklü minibüsün bulunduğu çok katlı otopark bu sabah erken saatlerde yeniden kontrol edildi.
 
Bomba imha, asayiş ve terör ekiplerinin köpekler eşliğinde yaptığı aramada herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.