BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,85
ALTIN 2.819,92
HABER /  GÜNCEL

Bomba işçinin elinde patladı

İzmir'in Buca ilçesinde bir alışveriş merkezi önünde patlama meydana geldi.

Abone ol

İzmir Şirinyer'deki bir alışveriş merkezi önündeki çöp bidonunda patlama oldu. Temizlik görevlisinin bir alışveriş mağazasının yakınında bulduğu bir torbayı çöp kutusuna atmak istediği sırada, torbanın içinde bulunan patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana geldi.

Patlama nedeniyle Mustafa Özşefik (52) ile yakınında bulunan ve aynı temizlik firmasında çalışan Metin Fayat (41) yaralandı. Temizlik işçileri, çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Özşefik'in
ameliyata alındığı ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Metin Fayat'ın ise ayağından yaralandığı
öğrenildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, temizlik işçisinin otobüs durağının önünü süpürdüğünü ve plastik çöp bidonunu yanında sürükleyerek mağazanın önüne doğru gittiğini belirterek, "Bu sırada patlama oldu. Önce otobüsün lastiğinin patladığını sandık. Ama dönüp bakınca temizlik işçisini yerde yatarken gördüm ve sanırım kolu kopmuştu. Eğer durakta patlasaydı orada çok talebe vardı" diye konuştu. Diğer görgü tanığı da patlamanın olduğu sırada takside bulunduğunu, patlama sesiyle aracın da sallandığını kaydederek, yerde kolu kopmuş bir kişiyi gördüklerini anlattı.

Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda sivil ve resmi polis ekibi,
patlamanın meydana geldiği bölgenin çevre güvenliğini sağladı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı uzman polisler, patlayıcının cinsinin belirlenmesi için çalışmalara başladı. Emniyet yetkilileri, ilk belirlemelere göre, patlayıcının A4 ya da C4 olduğunu tahmin ettiklerini, ancak miktarının fazla olmadığını belirtti.