BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Boksta Federasyon seçimleri

Boks Federasyonun 2. olağan genel kurulu, 18 Ekim Cumartesi günü, Büyük Anadolu Oteli'nde saat 10.00'da başlayacak.

Abone ol Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli, Türkiye'de hiçbir kurumun giremediği Avrupa Birliği'ne boksu soktuklarını söyledi.

Doğaneli, yaptığı açıklamada, federasyonun çok başarılı bir dönem geçirdiğini belirterek, ''Değerlendirmek için piramidin en altından başlamak lazım. Liselerarası, yıldızlar ve büyükler dünya şampiyonalarında çok sayıda madalya kazandık. Avrupa ve dünya şampiyonları çıkardık. Türkiye'de Avrupa Birliği'ne üye hiçbir kurum yok. Biz boksu Avrupa Birliği'ne soktuk. Bayan takımımız bu birlikte takım halinde şampiyon oldu'' diye konuştu.

Dünyada 199 ülkede boks yapıldığını ifade eden Doğaneli, ''Bu ülkelerden yalnızca 20 tanesi olimpiyatlarda madalya kazandı. Biz de buna dahiliz. Bunların daha da kalıcı olmasını istiyoruz. Bunun için aynı kadrolarla adayız'' dedi.

Dünya Boks Birliği'ne (AIBA) karşı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde açtığı davayı kazanmasına rağmen kendisinin genel sekreterlik makamının iptal edildiğini kaydeden Doğaneli, ''Bunun üzerine açtığım tazminat davasının sonuçlanmasını bekliyorum. Büyük ihtimalle benim lehime sonuç çıkacak. AIBA içindeki yeni lider arayışında şansım çok yüksek'' ifadelerini kullandı.

Boks camiası olarak güzel bir seçim geçireceklerine inandığını anlatan Doğaneli, diğer adaylar Ali Hasetçi ve eski federasyon asbaşkanı İlhan Sapmaz'ın boksun içinden gelmiş değerli isimler olduğunu sözlerine ekledi.

Federasyonun 2. olağan genel kurulu, 18 Ekim Cumartesi günü, Büyük Anadolu Oteli'nde saat 10.00'da başlayacak.