BIST 9.891
DOLAR 35,36
EURO 36,56
ALTIN 3.024,32
HABER /  GÜNCEL

Boğaziçi Köprüsü'nün adı değişti işte yeni ismi

ANKARA'da bakanlar kurulu toplantısından sürpriz karar çıktı. Boğaziçi Köprüsü'nün adının değiştirilmesine karar verildi. Köprünün yeni adı 15 Temmuz köprüsü oldu

Abone ol

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaklaşık 3.5 saat süren toplantıdan sonra Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hükümetin aldığı kararları açıkladı.

-Sahil Güvenlik ve Jandarma'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını açıklayan Yıldırım, yeni anayasa için CHP ve MHP ile yeni bir süreç başlatacaklarını söyledi.

-Yıldırım, darbecilerin çok sayıda vatandaşı katlettiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının da "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirildiğini duyurdu.

İşte Başbakan'ın açıklamalarından satır başları:

"(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle gerçekleştirdiği zirve) Özellikle kısa vadede sistemin tıkanmasının doğurduğu olumsuz sonuçları ortadan kaldırmak için küçük ölçekli bir anayasa değişikliği mutabakatla yapılabilir. Bunun altyapısını hazırlamak üzere birlikte çalışma yapacağız. Ancak tamamen yeni anayasanın, yine bütün partilerin katılmayla hazırlanması konusunda da bir görüş birliği olduğunu gördük ve bu konuda daha önce başlayıp yarıda kalan süreci de devam ettirme kararı almış bulunuyoruz.

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK İÇİŞLERİ'NE BAĞLANACAK

Bugünkü toplantıda yeni kanun hükmünde kararname ile ilgili konuları görüştük ve bunları karara bağladık. Buna göre, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı tam anlamıyla İçişleri Bakanlığına bağlanacaktır. Bununla ilgili kararname yayımlanacaktır.

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN TAKVİM BAŞLADI

(Küçük ölçekli bir anayasa değişikliği yapılması) Takvim şu andan itibaren başlamıştır. Bu işin ileriye yönelik bir vadesi söz konusu değil.

Kısa vadedeki adımlardan kastımız şudur, bütün partilerin hedefi yepyeni bir anayasa yapmak. Darbelerden kalan anayasadan ülkemizi kurtarmak, bugünün ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa yapmak. Bu bütün partilerin taahhüdüdür. Ancak 59-60 madde uzlaşma sağlandı, devamı gelmedi. Buna devam edilmesi konusunda bir görüş birliği var. Ancak bunun dışında gerek yargıyla, gerek yargı birliğiyle ilgili daha küçük bir paketin yine anlayış birliği içerisinde çıkarılması için ortak bir zemin olduğu görülmüştür. Yeni anayasa süreci takvimi şu andan itibaren başlamıştır. HDP de bu çalışmaya pekala katılabilir, herhangi bir sınırlama yok.

ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GELİYOR

Bu işe kalkışanlar birer birer çorap söküğü gibi geliyor. Hepsi birbirini ihbar ediyor. Neticede kim var, kim yok herkes kanun önüne çıkacak, hesabını verecek.

YÜKSEK ASKERİ ŞURA

(Yüksek Askeri Şura) Perşembe günü Çankaya'da, Başbakanlıkta yapılacak, bu da bir ilktir. Malum YAŞ'ın başkanı Başbakan ve bir günde bütün çalışmalarımızı tamamlayacağız. Yani üç güne yayılı bir çalışmaya ihtiyaç yok ve ikinci günde kararları sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunmuş olacağız.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NÜN ADININ DEĞİŞTİ

Boğaziçi Köprüsü'nün adı değişerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olacak.

İstanbul ve Ankara'da şehitler anıtı yapılacak."