BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Blairden Müslüman Dünya itirafı

Terörizmle mücadele adı altında yürütülen savaşla ilgili Tony Blair'den itiraf var..

Abone ol

Takvimler 11 Eylül 2001'i gösterdiğinde dünya tarihini temelden değiştirecek olan ikiz kule saldırıları gerçekleşti. Ardından ABD yönetimi Başkan Bush liderliğinde "teröre savaş" ilan ettiğini açıkladı.

En büyük desteği de değişmez müttefiği İngiltere Başbakanı Tony Blair'den aldı. Blair, saldırılardan 5 gün sonra yaptığı açıklamada şöyle diyordu: "Teröristler sadece ABD'ye değil tüm insanlığa savaş ilan etti. Özgürlük için biz de teröre savaş açıyoruz." Ve ardından Afganistan ile Irak işgalleri geldi. Binlerce insan öldü.

"5 Yıldır Yaptıklarımız Hata"

İsrail'in "kalıcı barış" için başlattığını söylediği Lübnan operasyonu da Bush ve Blair'den destek gördü. Bu iki lider ateşkesin önündeki en büyük engel oldu. Ancak İsrail'in katliamları sonrası Blair dün tarihi bir itirafta bulunarak, "Terörle savaş" konusunda 5 yıldır yaptıklarının "hata olduğunu" kabul etti. İşte "Müslümanlar'ı kendimize düşman ettik" diyen ingiltere liderinin sözleri:

* Terörle savaşın sadece askeri güç ile kazanılmayacağını anladık. Artık stratejimizde bir Rönesans yapmamız gerekiyor.

* 5 yıldır yaptıklarımız yüzünden Müslümanlar bizden uzaklaştı, Ortadoğu'ya şiddet ve radikalizm hakim oldu. Şimdi bir "ılımlılık ittifakı" kurmamız gerekiyor.

* Müslümanlar ve Hıristiyanlar, zengin ve yoksulların barış içinde yaşamasını sağlamak elimizde.

* İnsanların kalbini güçle değil değerlerimizle kazanmadığımız sürece bu savaşı kaybederiz.