BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

BlackBerry Hindistan'a boyun eğidi

BlackBerry mail ve mesaj trafiğinin gizliliği konusunda geri adım attı. Hindistan'ın baskısı Körfez ülkelerine de örnek teşkil etti.

Abone ol

"Güvenlik mi, özel hayatın mahremiyeti mi?" mücadelesinde, bir kez daha güvenlik kazandı. BlackBerry üreticisi Kanadalı şirket, Hindistan'ın güvenlik kaygılarına boyun eğdi. Hindistan güvenlik güçleri BlackBerry kullanıcılarının mail ve anında mesajlarının içeriğine ulaşabilecek. Kararın dün BlackBerry'yi kısıtlama kararını açıklayan Körfez ülkelerini nasıl etkileyeceği merak konusu...

BlackBerry'nin üreticisi Kanadalı Research in Motion, devletlerle mücadelesinde geri adım attı.

Hindistan, Bahreyn ve son olarak Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın gündeme getirdiği güvenlik sorununda taviz vermek zorunda kaldı.

BlackBerry kullanıcılarının yollandığı ve devletlerin şimdiye kadar içeriğine ulaşamadığı mesajlar artık izlenebilecek. En azından soruna dikkat çeken ilk ülke olan Hindistan'da.

Research in Motion, kurumsal e-mail adreslerinin güvenlik kodlarını Hindistan güvenlik güçleriyle paylaşacak. 15 gün içinde tüm şahsi emaillere ulaşım sağlayacak.

6 - 8 ay arasında bir süre zarfında, sohbet içinde gönderilen anında mesajların taranması için teknoloji geliştirecek.

Hindistan'a verilen bu tavizin, Birleşik Arap Emirlikleri'nin aldığı BlackBerry'yi kısıtlama kararını nasıl etkileyeceği merak konusu.

Körfez ülkesi dün 11 Ekim itibariyle BlackBerrylerin internet erişimi, mail ve anında mesaj servislerinin yasaklanacağını açıklamıştı.

Açıklamanın ardından Research in Motion hisseleri yüzde 2.7 değer kaybetti.