BIST 9.926
DOLAR 34,11
EURO 38,06
ALTIN 2.862,20
HABER /  SPOR

BJKde onur savaşı

Beşiktaş'ın Galatasaray maçı öncesi yapılan spekülasyonlar, siyah-beyazlı futbolcuları rahatsız etti.

Abone ol

Beşiktaş'ın 7 Mayıs Pazar günü Galatasaray ile yapacağı derbi maç öncesi yapılan spekülasyonlar, siyah-beyazlı futbolcuları rahatsız ediyor.

CNR'da SODEX Soğutma ve Isıtma Fuarı'nı gezen Beşiktaşlı oyunculardan kaptan Tayfur, Fortis Türkiye Kupası'nı kazandıkları için mutlu olduklarını ama artık Galatasaray ile yapacakları lig maçına konsantre olmaları gerektiğini söyledi.

Galatasaray maçıyla ilgili spekülasyonların kendilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Tayfur, ''Galatasaray maçı bizim için çok önemli. Bu sezon seyircimiz önünde oynayacağımız son maç. Kendi aramızda konuştuk, onurumuz için oynayacağız ve Beşiktaş'ı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bizim için, kimin şampiyon olacağı önemli değil. Sahamızdaki son maçta galip gelmek istiyoruz'' dedi.

Tayfur, sezon sonunda jübile yapacağını daha önce açıkladığını ifade ederek, ''Sezon bitiminde futbola veda ediyorum ama teknik direktör Jean Tigana'nın ekibinde yer alacağım. Bunu daha önce konuşmuştuk. Jübile maçı için 3-4 takımla görüşmelerimiz sürüyor. Daha önce formasını giydiğim Fenerbahçe de olabilir'' diye konuştu. Siyah-beyazlı futbolcu İbrahim Toraman da kupayı kazanmanın sevincini yaşadıklarını, şimdi Galatasaray maçını düşündüklerini
söyledi.

İbrahim, ''Hiçbir sporcu sahaya yenilmek için çıkmaz. Emeğinin boşa gitmesini istemez. Biz de derbi maçta kazanmak için elimizden geleni yapacağız. O maçta taraftarlarımızla kupanın kutlamasını da yapmış olacağız'' dedi.

Koray ve Ali Tandoğan da derbi maçta Galatasaray'ı yenmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Siyah-beyazlıların Kolombiyalı kalecisi Cordoba ise 3 yıldır büyük bir başarıya imza atamadıklarını kaydederek, ''Kupayı kazanmak bizim için, taraftarlarımız, yönetimimiz ve başkanımız içn çok önemliydi. Umarım bundan sonra daha da başarılı oluruz'' açıklamasını yaptı.

Cordoba, bir gazetecinin, ''Kupa maçında yediğin 2. gol için eleştiriliyorsun. Ne diyeceksin?'' sorusuna, ''Dışarıdan kritikler yapılabilir. Bence birinci golde de eleştirmeleri lazım, çünkü benim gol yememem gerekir'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, daha önce ''Ümit Karan en korktuğum forvet'' dediğini hatırlatarak, bu maçta oynayamayacağını söylemesi üzerine Cordoba, ''Ümit çekindiğim bir oyuncu değil. Sadece sürekli tekmeler attığı için ondan uzak durmak gerektiğini söylemiştim'' diyerek sözlerine açıklık getirdi.

-BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULAR FUARDA-

Beşiktaşlı bir grup futbolcu, CNR Uluslararası Fuarcılık Merkezi'nde, SODEX Soğutma ve Isıtma Fuarı'nı gezdi. Burada, kaptan Tayfur Havutçu'nun ortakları arasında yer aldığı Novoterm Isı Sistemleri firmasının standına gelen oyunculardan Koray, Tayfur, Tümer, İbrahim Toraman, Murat, Ali Güneş, Jun, Ali Tandoğan, Aydın, Kenan ve Cordoba, şirketin ürünleri hakkında bilgi aldı. Beşiktaşlı futbolcular burada toplu olarak fotoğraf çektirdi.