BIST 10.343
DOLAR 32,66
EURO 35,10
ALTIN 2.446,42
HABER /  GÜNCEL

Bizi de öldürecekler mi anne

Malatya Vahşeti davasında öldürülenlerin çocukları gözleri yaşarttı.

Abone ol

Biri Alman üç Hırıstiyan’ın korkunç şekilde öldürülmesiyle tüm dünyayı şoke eden ’Misyoner katliamı’ davasına, dün Malatya’da başlandı. Duruşmaya, kurbanlardan birinin eşinin, "Çocuklarım, ’Anne Hıristiyanız diye bizi ne zaman öldürecekler’ diye soruyorlar" feryadı damga vurdu.

Duruşmaya, korkunç şekilde öldürülen Tilmann Ekkerhart Geske'nin eşi Susanne, "Biz bu ülkeyi seviyoruz" derken, Şemse Aydın da, "Çocuklarım, ’Hıristiyan olduğumuz için biz de öldürülecek miyiz anne?’ diye soruyorlar" ifadesiyle izleyenlerin gözlerini yaşarttı.

Mahkeme, müdahil avukatlarının dava ile ilişkisi olmadığı gerekçesiyle misyonerlik ve Hıristiyanlıkla ilgili 16 dosyanın ayrılması talebini reddetti. Duruşma sanıkların savunmalarını hazırlamaları için 14 Ocak’a ertelendi.

Bu ülkeyi seviyoruz

Duruşmada Türkçe konuşan, öldürülen Tilmann E. Geske’nin eşi Susanne, şöyle konuştu: "Biz bu ülkeyi, bu çevreyi çok sevdik. Hiçbir komşumuzdan kötü bir davranış görmedik. Eşimin öldürülmesinden sonra ziyaret ettiler. Üç gün yemekler verdiler. Çarşaflı komşularım, hatta imam bile ziyarete gelip üzüntülerini dile getirdi. Bir hıristiyan olarak ailemle bu ülkede yaşamak istiyoruz.".

Şok ihbar

Öldürülen Necati Aydın’ın eşi Şemse Aydın’a gönderilen bir ihbar mektubu da duruşmada gündeme geldi. Müdahil avukatları, Ali Arslan imzalı mektupta, Emre Günaydın’ı cinayete, iki jandarma subayı ile ilahiyat fakültesinde görevli bir öğretim üyesinin azmettirdiği iddiasına yer verildiğini belirtiler. Mahkeme, Malatya 2. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı’na gönderilen mektupla ilgili soruşturmanın sonucunun sorulmasına karar verdi.

Kaynak: Vatan