BIST 9.777
DOLAR 34,18
EURO 38,20
ALTIN 2.926,23
HABER /  GÜNCEL

Bitliste kuduz alarmı

Bitlis'te 9 gün önce köpek tarafından ısırılan 4 kişi, kuduz korumasına alındı.

Abone ol

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Sağınlı köyünde 9 gün önce köpek tarafından ısırılan 4 kişi, kuduz korumasına alındı. Alınan numunelerin incelemesi sonucu köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı. 3'ü çocuk 4 kişinin tedavisi sürüyor.

Bitlis İl Sağlık Müdür Vekili Burhan Hakan Kanat, 9 gün önce Sağınlı köyünden Tahir Temiz (46), Serkan Sever (15), Maşallah Sever (11) ve Senem Sever'i (12) köydeki bir köpeğin ısırdığını söyledi.

Kanat, köpeğin ısırdığı kişilerin aynı gün Hizan Devlet Hastanesinde aşılandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Vatandaşlar köpek tarafından ısırıldıktan sonra Hizan Devlet Hastanesine kaldırılmışlar. Orada vatandaşlara kuduz aşısının birinci dozu uygulanmış. Yani vatandaşlar, kuduz korumasına kuduz riski açısından gözleme alınmışlar. Bu olayın ardından biz Hizan İlçe Tarım Müdürlüğü ile diyaloga geçtik. Vatandaşları ısıran köpeğin bir yere bağlanarak gözetim altında tutulmasını istedik. Olaydan 2 gün sonra köpek öldü.”

Köpeğin ölmesinden şüphelendiklerini, virüs tespiti için köpekten alınan numunenin, Elazığ Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildiğini anlatan Kanat, burada yapılan analiz sonucu köpeğin kuduz olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Kanat, bunun üzerine hastaları Tatvan Devlet Hastanesi İntaniye Servisine yönlendirdiklerini ve gerekli tedavinin yapıldığını belirtti.