BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Bitlis valisi olmuş AKPnin valisi

CHP'li vekil elindeki bir ses kaydını bu kez Meclis'te okudu, ortalık karıştı. Kayıtlara göre Bitlis Valisi bakın neler söylüyor;

Abone ol

Genel Kurulda, Türk Borçlar Kanunu Tasarısının 30 maddeden oluşan 2. Bölümünün görüşmelerine başlandı. Görüşmelerde söz alan CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in elindeki ses kayıtları damga vurdu. Dibek'in iddiasına göre Bitlis Valisi, yerel seçimlerde AK Parti'ye çalışmış.

Bölüm üzerinde CHP Grubu adına söz alan Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, kamuoyunda ''yandaş medya'', kendisinin ise ''damat medya'' olarak adlandırdığı bazı yayın kuruluşlarında çok sayıda telefon dinleme kayıtlarına yer verildiğini söyledi.

TELEFON KONUŞMASI ALBAYRAK'LA

Dibek, Erzincan Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ile Yenişafak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Albayrak arasında geçtiğini iddia ettiği telefon dinleme kayıtlarını okudu.

Dinleme tutanaklara göre ikili arasında yapılan telefon görüşmenin, 29 Mart'ta yerel seçimlerinin yapıldığı gün saat 19.00 civarında geçtiğini kaydeden Dibek, Albayrak'ın telefonda ''Bitlis'te son durumumuz ne oldu?'' diyerek seçim sonuçlarını sorduğunu, Vali Yılmaz'ın ise ''Merkezde iyiyiz. Çok ağırlık verdiğimiz Tatvan'da Saadet çok oy aldı, sıkıntı var'' şeklinde cevap verdiğini ileri sürdü.

"VALİ OLMUŞ AKP'NİN VALİSİ"

''Türkiye Cumhuriyeti valisi olması gerekirken, AKP'nin valisi olduğu sabit'' diyen Dibek, söz konusu vali hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını sordu. Dibek, ''İktidar gücünü, fütursuzca her yerde özellikle seçimlerde kullandınız. Türkiye'de hukukun üstünlüğü olsun ama lafta olmasın'' dedi.