BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,10
ALTIN 2.447,62
HABER /  GÜNCEL

Birinci olamayan bıraksın

Başbakan Erdoğan Baykal ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu. CHP liderinin yüzde 52 kriterine Erdoğan Elbistan'dan cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Elbistan mitinginde CHP ve MHP liderlerini hedef aldı.. Erdoğan her ikisine de seçimde birinci olamayan liderin siyasetten çekilmesi çağrısını yaptı.

Baykal'ın AK Parti'nin yüzde 52'nin altında alacağı oyun başarısızlık olacağını ileri sürmesi Erdoğan'ın gündemindeydi. Elbistan mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan iki lidere şu çağrıyı yaptı:

"Sayın Baykal, 'yüzde 52'nin altında kalırsa bu düşündürür' diyor. Sen AK Parti'nin alacağını ne konuşuyorsun sen ne alacaksın ona bak. Böyle siyaset olmaz.

Sen birinci parti olacak mısın olmayacak mısın ona bak. Bak şimdi kendini ne ile tatmin etmeye çalışıyor. 29 Mart akşamı yüzde 51 olmazsa 'Ben demedim mi' diyecek. Ben siyasette bir kararlılığın adamıyım.

'Benim partim birinci parti olmazsa siyaseti bırakırım' dedim. Sen de söyle sayın Baykal. De ki 'ben birinci parti olamazsam bırakırım' de. Sayın Bahçeli sen de söyle. 'Birinci parti olamazsam bırakırım' de. Çünkü siyaset bunun için yapılır.  Çünkü siyaset bunun için yapılıyor, bunun için." diye konuştu.