BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Biri pişekar diğeri kavuklu

DP lideri Soylu hem iktidarı hem de ana muhalefeti eleştirdi. Erdoğan ve Baykal'ın atışması Soylu'nun dilinde.

Abone ol

DP lideri Soylu, "Bir tarafta pişekar bir tarafta kavuklu, orta oyunu oynuyorlar. Bir tarafta Deniz Baykal diğer tarafta Tayyip Erdoğan. Milleti oyalamaya çalışıyorlar" dedi. 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''iktidarla ana muhalefetin 7 yıldan bu yana kavga ve çatışma siyaseti ortaya koyduğunu'' ileri sürdü.

Soylu, seçim çalışmaları kapsamında, partisinin Şanlıurfa İl Teşkilatınca, Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının 6,5 yıllık icraatlarını eleştirerek, eğitim, sağlık, tarım ve ekonomi alanlarında gerileme olduğunu, aynı dönemde işsizliğin arttığını söyledi.

Başbakan'ın, muhalefet partilerinin liderlerine yönelik, ''Sivas'tan öteye gidemiyorlar'' sözünü de eleştiren Soylu, ''Bulmuşsun Sayın Deniz Baykal'ı, karşılıklı al gülüm ver gülüm. 7 yıldan beri bu ülkede kavga siyaseti, çatışma siyaseti ortaya koydunuz. Ben bir gün bile kavga etmedim. Değerler üzerinden siyaset yapmadım. DP, milleti, milliyetçiliği, dini, Cumhuriyeti ve laikliği hiçbir zaman istismar etmedi'' dedi.

Süleyman Soylu, konuşmasında, AK Parti iktidarının başörtüsü konusunda verdiği sözleri yerine getirmediğini de iddia etti.

DP'nin ne değerler ne de milletçilik ve etnik köken üzerinden siyaset yaptığını dile getiren Soylu, ''Kırat'ın adı, köprü, yol, üniversite, sulama kanalları ve hastaneler oldu'' diye konuştu.

Süleyman Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

PİŞEKAR VE KAVUKLU

''Kırat, millet oldu, halk oldu, Türkiye oldu. Bu kavga siyaseti sizlere hiç yakışıyor mu? Biri diyor ki (Valimi yedirmem), diğeri diyor ki (Vali yemem, höşmerim yerim.) Biri diyor ki (Şekerine dikkat et), ötekisi diyor ki (Sen tansiyonuna dikkat et.) Bunlar bu ülkeyi yönetmeye talip olan siyasetçilere yakışmıyor. Bu ülke buğday ve mısır ithal eden ülke oldu. Millet borçlarından dolayı cezaevinde yatıyor, kimse değinmiyor. Bu ülkede son 6 ayda 650 bin kişi işsiz kaldı. Türkiye'nin en kapasiteli fabrikaları kapandı, en büyük markaları kapandı. Sanayinin kapasite kullanım oranı düştü. Kimse tartışıyor mu? Varsa, yoksa insanların etnik kökeni üzerinden, kimliği üzerinden siyaset. Bir tarafta pişekar bir tarafta kavuklu, orta oyunu oynuyorlar. Bir tarafta Deniz Baykal diğer tarafta Tayyip Erdoğan. Milleti oyalamaya çalışıyorlar. And olsun 29 Martta, millet bunlara bir oyun oynayacak ki sandığın dibine çakacak bunları.''

''DP İKTİDARINDA TÜRKİYE''

DP lideri Soylu, iktidara geldiklerinde hak ve hürriyetleri geliştireceklerini, özgür, zengin, demokrat bir Türkiye'nin oluşturulması için mücadele edeceklerini anlatarak, şunları kaydetti:

''Kendisine hizmet eden bir başbakanı idam eden, onu sürüm sürüm süründüren ve hala arkasından iftira eden, rahmetli Başvekilim Adnan Menderes'i idam sehpasına gönderen bir Türkiye olamaz. Cumhurbaşkanını Yassı Ada'dan Kayseri'ye süren bir Türkiye olamaz. Başbakanını hapishane hapishane gönderen bir Türkiye olamaz. Benim partimle birlikte insanlarım tebaa olmaktan uzaklaştırıldı, birey oldular, vatandaş oldular, insanca hak ve hürriyetin sahibi oldular. Bu ülkede hizmet eden herkesin bir gün haksızlığa uğramasına bizim tahammülümüz olamaz. Rahmetli Celal Bayar'ı, Adnan Menderes'i, Fatin Rüştü Zorlu'yu idam sehpasına gönderen bir Türkiye'yi kabul etmem ben. Said-i Nursi'nin mezarına tahammül edemeyen bir Türkiye'yi kabul etmediğimi söyleyeyim. Ben özgürlük Türkiye'si istiyorum.''

Konuşmasının bir bölümünde Güneydoğu Anadolu Projesine de değinen Soylu, AK Parti iktidarının GAP'a yönelik yatırımlarını seçim öncesi bölgeden oy alabilmek için istismar aracı olarak kullandığını öne sürdü.

Süleyman Soylu, partisinin il ve ilçe belediye başkan adaylarını da tanıttığı mitingin ardından, Gaziantep'e hareket etti.