BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Biri Bodrumu gözetliyor

Bodrum Belediyesi tatile gelenlerin huzuru için yeni bir sistemi hayata geçirdi.

Abone ol

Bodrum Belediyesi tarafından hayata geçirilen ''Kameralı Denetim Uygulaması'' kapsamında 13 farklı noktaya kamera sistemi kuruldu.
360 derecelik dönüş açısı olan kameralar Gümbet'te sokaklara ve sahile yerleştirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bodrum'da hanutçuluk, hırsızlık ve işgaliye ihlalleriyle sık sık gündeme gelen Gümbet Mahallesi artık kameralar ile 24 saat gözetlenecek. Gümbet'te çarşı, plaj ve sokak aralarına kadar 13 farklı noktaya kurulan kameraların kaydettiği görüntüler incelenerek suç işleyenler anında tespit edilecek ve haklarında yasal işlem yapılacak. Yaklaşık 2 aydır süren çalışmalar sonucunda 13 farklı noktaya kurulan kameralardan 24 saat görüntü kaydı yapılıyor. 360 derecelik dönme açısı olan kameralar, 10 metrelik direklerin üstüne kuruldu. Bu sayede daha geniş alanın gözetlenebildiği öğrenildi.

24 saat aralıksız kayıt yapan kameraların kaydettiği görüntüler, Bodrum Belediyesi Gümbet Zabıta Memurluğundaki bir bilgisayara aktarılıyor. Görüntüler burada kayıt altına alınıyor ve kameraların ekrana yansıyan görüntüleri görevli memur tarafından monitörlerden canlı olarak takip ediliyor. Görüntülerde olumsuzluk tespit edildiği durumlarda ise zabıta ve polis ekipleri telsizle anons edilerek ekiplerin olaya anında müdahalesi sağlanıyor.

''AMACIMIZ TURİSTLERİN HUZUR İÇİNDE TATİL YAPMASI''
Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, AA muhabirine ''Kameralı Denetim Uygulaması'' nın temel amacının turistlerin huzur içinde tatil yapmasını sağlamak olduğunu belirterek, ''Kameralı gözetleme sistemi sayesinde Gümbet'te hanutçuluk, hırsızlık ve işgaliye ihlallerinin önüne geçileceğine inanıyorum. Kameraların çalışmaya başladığı ilk gün, bir turiste çarparak kaçan bir aracı anında görüntülerden tespit ederek polise bildirdik ve polis kısa sürede kaza yapan sürücüyü yakaladı'' dedi.

Kameraların caydırıcı yönü olacağına da işaret eden Ağan, ''Amacımız insanları rahatsız etmek değil, insanların rahat ve huzurlu şekilde tatil yapmasına katkıda bulunmak. Bölgede kameraların varlığını öğrenen kötü niyetli kişilerin niyetlerinden vazgeçeceğine inanıyorum. Kamera sisteminin sağlıklı olarak işleyebilmesi için bölgedeki esnafın bize vereceği maddi ve manevi destek önem taşıyor'' diye konuştu. Bodrum-Gümbet sahilinde denize giren ve güneşlenen yerli ve yabancı turistler ise AA muhabirine kameraların güvenlik amaçlı olduğunun kendilerine rehberleri tarafından iletildiğini belirterek, ''Özellikle hanutçuluk konusunda çok rahatsızız. Böyle bir uygulamanın bu sorunu ortadan kaldıracağına inanıyoruz'' dediler.