BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Birandın en büyük becerisi

Kendisini "baş aşçı" olarak tanımlıyor. "Maymun ve papağan" haberciliği konusunda uyarıyor!

Abone ol

Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand, kendi tabiriyle ‘cıvık magazin' haberleri olmadan reyting alınabileceğini, bültenin beğendirilebileceğini Kanal D Haber’in kanıtladığını söylüyor.

Her ne kadar Kanal D Haber'in yükselişini başarı olarak görmese de izlenmelerinin nedenini Birand şu sözlerle açıklıyor: "Demek ki seyircinin gerçek habere ihtiyacı varmış. Seyircinin bir kısmı cıvık magazin olmayan haber bülteni arıyormuş. Ana haberin yorumunu duymak istiyormuş. Ana haberin perde arkasını görmek istiyormuş."

MAYMUN BÜLTENİ YOK

"İsteyen istediği gibi haber bülteni yapmakta özgürdür. Benim haber bülten tarzım bu. Başkası maymunlar haber bülteni yapar, bir başkası papağanları haber bülteni yapar. Ama bunun zararını medya olarak hepimiz çekeriz."

DİĞER KANALLARA ÇAĞRI
"Aman çocuklar! Biz bu yola dönmezsek hep birlikte bunun zararını ödeyeceğiz. Eğer bu yaklaşımımızı benimserlerse hepimiz kazanacağız. Yoksa haber bültenleri haber olmaktan çıkacak. Etkinliği, güvenirliği yok oluyor. Bir süre sonra kanalın sahipleri haber bültenlerinin yerine bir dizi ya da magazin programı koyarsa ne olacak? O magazin programıyla o saatimi kapatırım düşüncesi hâkim olmaya başladığı an haberciliğin ölümü gerçekleşmiş demektir."

EN BÜYÜK BECERİSİ

"Benim en büyük becerim o insanları bulmak. O işi en iyi yapanları bulup bir araya getirmek. Bende bir başarı arıyorsanız işte benim başarım bu. Mutfağı gerçek ustalara teslim ettim. Ben baş aşçıyım. Mutfakta yemeği yapanlar en iyi ustalar olduğu için bu değişim bu başarı buradan geliyor."

REYTİNGLER DÜŞERSE NE YAPAR?

"Reyting alacağım diye bundan başkasını yapamam. Kendimi inkar etmiş olurum. Bu saatten sonra kendimi inkar etmeye hiç ihtiyacım yok. Benim nereden geldiğim ne yaptığım ve nereye gittiğim belli. Kanal reyting kaybederse kaybeder. O zaman kanal ve yönetimi kendi kararını verir."


(Söyleşi: cihandergi)