BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Birand o çığlığını yineledi!

Birand dün köşesinde yazdığı 'yetti artık' isyanını bugün de CNN Türk'te canlı yayında dile getirdi. Abdi İpekçi rüyalarıma giriyor diye konuştu.

Abone ol

Dün köşesinde "Yetti Artık! Başınıza gazeteci kadar taş düşsün" Posta gazetesi Başyazarı Mehmet Ali Birand, bugün Abdi İpekçi'nin mezarı başında çığlığını yineledi.

Gazeteciler.com'da yer alan habere göre, CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp

BİRAND DÜN NE YAZMIŞTI?
İşte benim gibi çok kişiyi isyan ettiren de bu riya düzeni...

Oda TV başta olmak üzere, yargının elindeki basın davaları tek kelimeyle yüz karasıdır.

100'e yakın gazeteci tutuklu yargılanmaktadır. Bu bizim için yeterince ayıp değil midir? Dünya'nın dört bir köşesinden eleştiri geliyor, kimseler umursamıyor, kimselerden ses çıkmıyor. İktidar, yasaları değiştirdim, diyor oysa korkak bir kaç iyileştirmenin ötesine geçemiyor.

Yargı deseniz, sanki tutuklu gazetecilerle "hukuk adına" inatlaşıp gözdağı veriyor.

Ne biçim vurdum duymazlık, bu ne biçim demokrasidir ?
Bir de "Efendim, bunlardan bazıları terör örgütü ile bağlantılıdır, dolayısiyle gazeteci sayılamazlar" diyenler var. Daha kötüsü, bizim meslekdaşlarımız arasında bu görüşü destekleyenlerin sayısı da az değil.

 sunduğu Medya Mahallesi'ne katılan Birand Türkiye'de her kesimin gazetecileri suçlamasından bıktığını anlattı.

Mahallenin Ablası Ayşenur Arslan'ın "Dün yazında isyan ettin, isyanın bir daha kısaca özetler misin, simge isim Abdi İpekçi'nin mezar taşı arkanda"
sözleri üzerine Birand şöyle konuştu:

BEN İSYAN ETTİM ÇÜNKÜ

"Abdi Abi bir tek şeye, muhabire, gazeteciye inanırdı. Ben gazeteciler kadar başınıza taş düşsün diye o yüzden yazdım. Gene de yazacağım. Çünkü kimi konuşmasını bilmez, gazeteciyi suçlar. Kimi ne söyleyeceğini bilmez abuk sabuk konuşur, gazeteciyi suçlar. Öbürü eleştiriden hoşlanmaz, gazeteciyi suçlar. Peki gazeteci olmadığı zaman her şey yolunda mı gidecek? biliyorlar mı ki, bunun içine herkesi koyuyorum... Siyasetçiyi de iş adamını da, kendi meslektaşlarımız arasındaki bir takımı da koyuyorum, askeri de, kürdünü de Sünnisini de koyuyorum. Herkesin bir tek düşmanı var, gazeteci. Bizde müthiş yaratılmış insanlar değiliz. Bizim de çok hatamız oldu. Ama yapmayın, biz olmadığımız zaman emin olun demokrasi olmaz. Ben de bundan dolayı isyan ettim.

SİYASİLERDEN TEPKİ GELMEDİ, GELEMEZ

Arslan'ın O yazından sonra gelen tepkileri soracağım. Olumlu olumsuz, siyasilerden tepki geldi mi? sorusuna ise Birand'ın yanıtı çarpıcıydı.

"Allahtan bir tepki gelmedi, gelse daha ağırını yazıp tepkiyi gösterenleri de ortaya koyardım, susun hiç söyleyecek lafınız yok dedim... Sustular."

İPEKÇİ BAZEN RÜYALARIMA GİRİYOR

Birand ayrıca bugün ölüm yıldönümünde anılan Milliyet gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi hakkında, hala rüyalarıma giriyor dedi.

Etkiliğe katılan gazetecileri "Biz burada Abdi Abiciler, ailesi, bir aradayız. En sonuncumuz gidene kadar, Abdi Abiyle burada olacağız." diye anlatan Birand, İpekçi için "Gece bazen rüyalarıma bile giriyor. Bu haberi atladın Birand diyor." dedi.