BIST 9.725
DOLAR 35,19
EURO 36,85
ALTIN 2.972,39

Bir zamanlar bir kuyruğunuz olduğunu biliyor muydunuz?

Bir zamanlar bir kuyruğunuz olduğunu biliyor muydunuz?

Vücudumuzdaki bazı bölgelerin ne işe yaradığını hiçbirimiz bilmeyiz. Halbuki o kadar kritik olduklarını öğrendiğimizde afallarız. İşte ne işe ayradığını bilmediğimiz ama hayati değeri olan vücudun bazı bölgeleri...

Bir zamanlar bir kuyruğunuz olduğunu biliyor muydunuz?

Vücudumuzdaki bazı bölgelerin ne işe yaradığını hiçbirimiz bilmeyiz. Halbuki o kadar kritik olduklarını öğrendiğimizde afallarız. İşte ne işe ayradığını bilmediğimiz ama hayati değeri olan vücudun bazı bölgeleri... 1. KUYRUK KEMİĞİ Çoğu kimse, insan vücudundaki kuyruk kemerinin körelmiş bir kuyruk olduğunu biliyor; ancak önemli fonksiyonların önemli bir kısmını çok az kişi biliyor. Bağırsakların ve genitoüriner sistemin işleyişi için gerekli olan birçok farklı kas ve bağların yerine sabitlenmesine yardımcı olur.

Bir zamanlar bir kuyruğunuz olduğunu biliyor muydunuz?

2. APANDİS İnsan anatomisinde apandis (vermiform appendix), çekuma bağlı, ucu kapalı tüp. Embriyolojik olarak çekümden gelişir. Latince "vermiform" kelimesi "solucanımsı görünen" anlamına gelir. Çeküm karın boşluğundaki ilk kese türü yapıdır. Apandis, kalın bağırsak ve ince bağırsağın karşılaştığı noktanın hemen yanında kese şeklinde bir yapıdır. Apandis, insan türünde sindirim organı olarak bir işlev görmemektedir ve evrimsel süreçte yavaş yavaş yok olduğu düşünülmektedir.[1]Bununla birlikte apandisin bağırsaktaki bakteri popülasyonu düzenlediğine dair çalışmalar yapılmıştır[2] , zengin kan damarları ve özel histolojik yapısından dolayı körelmiş bir organ olarak kabul edilemeyeceği de iddia edilir.

Bir zamanlar bir kuyruğunuz olduğunu biliyor muydunuz?

3. BADEMCİKLER Bademcikler, boğazın iki yanında bulunan, badem biçimindeki lenfoid doku bölgeleridir. Bademcik enfeksiyonuna tonsilit denir. Lenfatik sistemdeki diğer organlar gibi, bademcikler de bağışıklık sisteminin bir bölümünü oluştururlar ve enfeksiyona karşı vücudu koruma görevinde rol alırlar. 2,5 cm boyunda, 1,5 cm eninde olan bademcikler, görev yaparken enfeksiyon kapabilmekle birlikte, penisilin tedavisine iyi yanıt verirler. Sık sık enfeksiyon kapmaları, üst solunum yollarına ve böbreklerde tehlikeli etkilerin doğmasına neden olabilir, bu yüzden alınmaları önerilebilir. Bademcikler, bebeklerde ve çocuklarda büyüklere göre daha büyüktür.

Bir zamanlar bir kuyruğunuz olduğunu biliyor muydunuz?

4. ERKEKLERDE MEME Sadece kadınların süt keseleri olmasına karşın, embriyonun ilk oluşum aşamasında kadın ve erkekler olarak gelişmemiz benzeri biçimde başlar. 6 haftalık olana kadar, embriyo kadın şablonunu takip eder. Ta ki erkek cinsiyet kromozomu devreye girene kadar. Ancak bu aşamada artık erkeklerin memeleri oluşmuştur bile..