BIST 9.774
DOLAR 34,07
EURO 37,91
ALTIN 2.800,67
HABER /  GÜNCEL

Bir utanç vakası daha!

Zonguldak'ta ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki kızın son 3-4 aydır sık sık evden ve okuldan kaçmasının ardından korkunç gerçek ortaya çıktı

Abone ol

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki E.K.'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla, aralarında esnaf ve pazarcıların bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

İlçedeki bir ilköğretim okulunda öğrenim gören E.K.'nin, son 3-4 aydır sık sık evden ve okuldan kaçması üzerine ailesi Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Savcılığın talimatı üzerine İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube ekiplerinin yaptığı çalışmalarda E.K.'nin ilçede kendisinden yaşça büyük kişilerle buluştuğu belirlendi. Dün, Cumhuriyet Savcılığı'nda psikolog eşliğinde ifadesi alınan E.K., başına gelenleri anlattı. E.K.'nin, önce ilçede berberlik yapan M. adlı bir kişinin tecavüzüne uğradığı belirtildi. E.K.'ye daha sonra da aralarında yine esnaf ve pazarcıların bulunduğu kişilerin tecavüz ettiği ileri sürüldü. Gökçebey Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 5 kişinin gözaltına alındığı, bu sayısının artabileceği belirtildi.

Gökçebey Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, soruşturmanın savcılık tarafından titizlikle yürütüldüğünü, şu anda ifade işlemlerinin sürdüğünü söyledi. Maden işçisi babanın 3 kızından biri olan E.K.'nin, soruşturma süresince Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi. Soruşturma sürüyor.

 

ÇOCUKLARI ÖYLE BİR YÖNTEMLE TACİZ ETMİŞ Kİ...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Nevşehir'de internetteki sosyal medya siteleri aracılığı ile kız öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen 28 yaşındaki İ.D. gözaltına alındı. İ.D., sevk edildiği mahkeme tarafından cinsel taciz, tehdit ve şantaj suçlarından tutuklandı.

Bazı ailelerin ihbar ve şikayeti üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, 28 yaşındaki İ.D.'ın, sosyal medya ağı Facebook aracılığı ile lise ve ilköğretim okullarında öğrenim gören kız öğrenciler ile sohbet edip, sohbet kayıt, bilgi ve fotoğraflarını kullanarak, şantaj ve tehdit yoluyla cinsel istismarda bulunduğunu belirledi. İ.D.'ı bir süre takibe alan polis daha sonra gözaltına aldı. Sorgusundan sonra adliyeye sevk edilen İ.D., cinsel istismar, tehdit ve şantaj suçlamasıyla tutuklanıp, Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

ÜNİVERSİTEDE TACİZ SKANDALI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, son olarak 3 kız öğrencinin kampus içinde yurda dönerken sözlü tacize uğramasının ardından önceki gece saat 24.00’te rektörlük binasına yürüdü. Aralarında erkeklerin de bulunduğu öğrenciler “Dicle namusuna sahip çık”, “Kadına uzanan eller kırılsın” biçiminde sloganlar attı. 

Üniversitenin hastaneye açılan giriş kapısını kapatan öğrenciler, uzun süre polis ve özel güvenlik görevlilerine direndi. Üniversite yönetimiyle görüşmek için aralarından temsilci seçen öğrenci grubu, polisin uyarısı üzerine olaysız bir biçimde dağıldı.

Kampus içerisinde servis olmaması nedeniyle yurda giderken sözlü tacize uğradıklarını belirten kız öğrenciler, taciz olaylarında üniversite yönetiminin sorumlu olduğunu iddia etti.

TARIM MÜDÜRÜNÜ EVİRE ÇEVİRE DÖVDÜLER

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde sabah mesaiye giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Süleyman Bozkurt kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Bozkurt'un tekme tokat saldırıya uğraması güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye kaydedildi.

Olay, dün sabah saatlerinde Akçakale'de meydana geldi. Mesaiye başlamak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne giden Süleyman Bozkurt, müdürlük girişinde 2 kişinin saldırısına uğradı. Bozkurt bina önünde 2 kişi tarafından darp edildi. Yere düşen Bozkurt'a vurmaya devam eden saldırganlar, kendilerine engel olmak isteyenleri de darp etmeye kalkıştı. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen olayda, 2 saldırgan Bozkurt'un yerde kalmasından bir süre sonra uzaklaşıyor.

İhbar sonrası Süleyman Bozkurt, Akçakale Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalesinin ardından Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavisi süren Bozkurt, saldırının kim tarafından gerçekleştirildiğini bilmediğini söylerken, olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında polisin ismi açıklanmayan 2 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

SUÇÜSTÜ YAKALANINCA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Suçüstü yakalanınca, "5 çocuğum kolejde okuyor" diyerek onlar için hırsızlık yaptığını söyleyen kadının 110 suç kaydı ve her defasında başka bir bahane uydurduğu ortaya çıktı.

Bağcılar'da önceki akşam bir kuyumcuda hırsızlık yapmak isterken suçüstü yakalanan Cennet Yılmaz'ın (37) hırsızlık suçundan 110 ayrı suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Yılmaz ifadesinde, "Çok pişmanım. 5 çocuğum var. Kocam bizi bırakıp gitti. Çocuklarım kolejde okuyor. Torunum da rahatsız. Ben de ilaç kullanıyorum. Param olmadığı için kuyumcudan altınları almaya çalıştım. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi.

KOCAM BU İŞE ZORLUYOR

Tutuklanan Yılmaz'ın her yakalandığında ayrı bir bahane uydurduğu anlaşıldı. 2008 yılında İzmir'de yakalandığında, "Çocuklarım hasta olduğu için çaldım" diyen Cennet Yılmaz, 2011 yılında Adapazarı'nda yakalandığında, "Kocam zorla çaldırıyor. Çalmazsam dövüyor. Paraları da başka kadınlarla yiyor" savunmasını yaptı.

TCK'da hırsızlık suçu için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Hırsızlık yaparken yakalanan kişi en üst sınırdan bile ceza alsa en geç 2 yıl içinde cezaevinden tahliye ediliyor. Ayrıca TCK'da hırsızların ceza almamak için çok iyi bildiği ve kullandığı bir madde daha var. TCK'nın 147'nci maddesi hırsızlık suçunun ağır ve acil bir ihtiyacı karşılamak için işlenmesi halinde cezada indirim ya da cezasızlık öngörüyor. Hukukçulara göre hırsızlar 147'nci maddeden faydalanabilmek için ifadelerinde çeşitli bahaneler uyduruyor. 

GENÇ KIZLARIN İLAÇLI ÇAY OYUNU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Malatya'da evinde misafir ettiği 3 kadın tarafından ikram edilen çayı içtikten sonra uykuya dalan kişi, elleri bağlı olarak uyandığında evdeki çelik kasanın çalındığını fark etti. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 zanlı, tutuklandı.

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Kocaözü beldesinde yaşayan K.Ü, bir süre önce tanıştığı ve adını "Gül" olarak bildiği F.Y. ile M.D. ve N.Y. adlı 3 kadını evinde misafir etti.

Misafirlerine yemek hazırlayarak kahve ikram eden K.Ü, daha sonra kadınların kendisi için hazırladığı çayı içtikten sonra uykuya daldı.

Ertesi gün uyandığında ellerinin bağlı olduğunu fark eden K.Ü, bağırarak komşularından yardım istedi.

K.Ü, olayı duyan babası ve komşularının yardımıyla kurtuldu. Evdeki çelik kasanın çalındığını fark eden K.Ü, durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Polisin yaptığı araştırmada, kadınların ilaçlı çayla uyuttukları K.Ü'nün evine sonradan T.K. ile A.D. adlı kişilerin de geldiği ve evdeki çelik kasanın otomobile yüklenerek çalındığı ortaya çıktı.

K.Ü'nün ifadesi doğrultusunda polis çalışma başlattı. Ekipler olayı araştırırken Malatya-Hekimhan karayolunda bir otomobilden tencere ve tabak atıldığı tespit edildi. Evine misafir gibi gittikleri K.Ü'nün yemek ikram ettiği zanlıların "parmak izi kalır" endişesiyle yanlarına aldıkları ev eşyalarını yolda attıkları belirlendi.

Ekiplerin yürüttüğü çalışma sonucu zanlılar F.Y. M.D. ve N.Y. ile eve sonradan giren T.K. kent merkezinde gözaltına alındı.

Sorgularının ardından Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen zanlılardan F.Y. ile T.K. tutuklandı. 18 yaşından küçük olduğu belirtilen diğer zanlılar M.D. ve N.Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Diğer zanlı A.D'nin arandığı, zanlılar hakkında "yağma" suçlamasıyla dava açıldığı öğrenildi.

İçinde 60 bin lira değerinde para ve ziynet eşyası olduğu söylenen çelik kasanın bulunması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

AŞİRET KAVGASI KANLI BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, 2 aşiret mensupları arasında çıkan silahlı çatışmada 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Viranşehir ilçe merkezinde meydana geldi. Aralarında geçmişe dayalı husumet bulunan Nasıran ve Matinen aşireti mensupları, Derik Caddesi üzerinde karışlaştı.

2 aşiret mensupları arasında sözlü olarak başlayan tartışma kısa sürede tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı çatışmaya dönüştü. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavga, ihbar üzerine olay yerine gelen polisler tarafından sonlandırıldı.

Kavga sırasında kurşunların hedefi olan 31 yaşındaki Cemil Çelik kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak öldü. Kavgada yaralanan Hüseyin Çelik, Sinan Çelik, Serdar Taşkın, Bişar Turan, Veli Gezmez ve Zeki Başaran da ambulanslar ile Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan yaralılardan bazıları hayati tehlikeleri bulunduğu gerekçesiyle Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi.

HASTANEDE GERGİNLİK

Bazı ev ve işyerlerinin de zarar gördüğü çatışmanın ardından 2 aşiret mensupları yaralıların götürüldüğü Viranşehir Devlet Hastanesi'ne akın etti. Yeni bir olay yaşanmaması için hastaneye çok sayıda polis ve zırhlı araç sevk edildi. Polislerin çabası ile hastanede gerginlik yaşanması engellendi. Hastane bahçesine gelen Z.Y. isimli bir kişi de üzerinde tabanca bulununca gözaltına alındı.

Yaşananların ardından polis olayın meydana geldiği Derik Caddesi, yaralıların bulunduğu hastaneler ile 2 aşiret mensuplarının oturduğu semtlerde geniş güvenlik önlemi aldı.