BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,86
ALTIN 2.822,24
HABER /  GÜNCEL

Bir utanç haberi daha

Utanç haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Haber Diyarbakır'ın Kulp ilçesinden. Mağdur ise 6 yaşındaki bir kız..

Abone ol

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 6 yaşındaki kız çocuğunu kaçırıp, cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen uzman çavuş tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 2 Mayıs 2010 günü arkadaşlarıyla oyun oynayan 6 yaşındaki H.Y, araçla kaçırıldı.

Olayı gören mahalle sakinlerinin aracın plakasını polise bildirmesi üzerine ilçe genelinde aracın bulunması için çalışma başlatıldı. Kaçırıldığı iddia edilen kız çocuğu H.Y. bulundu.

Bu arada, Emniyet Müdürlüğü aracın Kulp'ta görev yapan uzman çavuş M.Y'e ait olduğunu belirledi.

Ailenin suç duyurusu üzerine Kulp Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, H.Y'nin ifadesine başvuruldu. Kız çocuğu H.Y'nin, zanlı M.Y'yi teşhis etmesi üzerine, savcılık, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti.

Zanlı M.Y, TCK'nın ''Cinsel amaçla hile kullanarak, çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma'' ve ''Çocuğun cinsel istismarı'' suçlarından tutuklandı.

Sokak ortasında kızı öpünce

[PAGE]

Samsun'da okuldan evine dönen lise öğrencisi kızı sokak ortasında öptüğü iddia edilen genç, şikayet üzerine gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesi Kışla Mahallesi'nde meydana gelen olayda, okul çıkışı evine giden lise öğrencisi B.Y.(15) adlı kız çocuğunun yoluna çıkan Turgay B.(20), liseli kızı zorla öptüğü iddia edildi.

Kızın durumu polise bildirmesi üzerine İlyasköy Polis Merkezi ekipleri tarafından gözaltına alınan Turgay B., "cinsel istismar" suçundan bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

İlköğretim öğrencisine tecavüz eden sanıklar kaç yıl hapis cezası aldı?

[PAGE]

Eskişehir'de bir ilköğretim öğrencisi kıza tecavüz ettikleri ve hürriyetinden yoksun bıraktıkları iddiasıyla yargılanan 5 sanık, toplam 81.5 yıl hapse mahkum oldu.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında, başka suçtan tutuklu bulunan sanık H.D. (32) hakim karşısına çıktı. 3 yıldır tutuklu bulunan ve geçen duruşma tahliye edilen V.N. (20), H.K. (22), H.K. (21) ve A.K. (43) ise duruşmaya katılmadı.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, "mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismar" suçundan sanıklar H.D.'yi 29 yıl, H.K.'yi 16 yıl ve A.K.'yi de 24 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıklardan V.N. ve H.K.'ye de, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 6'şar yıl hapis cezası verildi.

Eskişehir'de 3 yıl önce o tarihte 15 yaşında olan A.A.'yı bir ilköğretim okulunun önünden zorla otomobile bindirip bir eve götürdükten sonra zorla içki içirerek tecavüz ettikleri öne sürülen H.D., A.K. ve H.K. ile kız çocuğunu hürriyetinden yoksun bıraktıkları iddia edilen V.N. ile H.K. hakkında dava açılmıştı.

Polis fuhuş operasyonunda nasıl ters köşeye yatırdı?

[PAGE]

Trabzon'da, Asayiş Şubesi Ahlak Masası ekipleri tarafından yapılan fuhuş operasyonunda polis, bazı otellere çatıdan girdi. "Ters Köşe" ismi verilen operasyon polis kamerasına saniye saniye yansıdı.

Ahlak Masası ekipleri, Çömlekçi Mahallesindeki otellere, yan tarafta bulunan binaların çatısından girerek baskın düzenledi. Diğer ekipler ise otellere kapıdan girerek kontrol amaçlı arama yapmaya başladı.

POLİS ÇATIDAN GİRDİ

Polislerin otele girmek üzere olduğunu fark eden çalışanlar otelde bulunan bayanlara haber verirken, odalarından çıkan bayanlar merdivenlerden yukarı doğru kaçmaya başladı. Devamlı yaptıkları gibi terasa çıkıp oradan yan binanın çatısında saklanmayı planlayan bayanlar terasa çıktıklarında kendilerini bekleyen polisleri görünce ne yapacaklarını şaşırdılar.

Bu arada bir odaya giren emniyet ekipleri, yatakta oturan 60 yaşındaki A.K. adlı vatandaşı buldu. Polislere uyuduğunu söyleyen vatandaşın tedirgin hareketlerinden şüphelenen polis, yaptığı aramada yatağın altında ve tuvalette 3 yabancı uyruklu bayanı buldu. Otelin gizli bölümlerinde ve tuvaletine gizlenmiş toplam 7 yabancı uyruklu kadın gözaltına alındı. Kadınlardan 4'ünün yurda kaçak yollarla girdiği ve daha önce fuhuş yaptıkları gerekçesiyle sınır dışı edildikleri tespit edildi.

Bacanak kime sarkıntılık etti?

[PAGE]

Başkentte eşine sarkıntılık yaptığı iddiasıyla bacanağına cinsel saldırıda bulunan şahıs ve 3 akrabası gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Altındağ ilçesi Siteler semtinde bir işyerinde meydana gelen olayda, T.K. akrabaları A.K., S.K. ve A.G. ile birlikte bacanağı S.U.'yu, eşi H.K.'ya sarkıntılık yaptığı iddiasıyla alıkoydu.

T.K. ve akrabaları aynı işyerinde çalıştıkları S.U.'nun ellerini bağladıktan sonra tabanca tehdidiyle 'İşten kendi rızamla çıktım, alacağım yoktur' yazılı evrak imzalattılar. Zanlıların daha sonra S.U.'ya cinsel saldırıda bulundukları öne sürüldü. S.U.'nun polise başvurmasının ardından Gasp Büro Amirliği ekipleri bir çalışma başlattı.

Yapılan çalışma sonunda T.K. ile olayı birlikte gerçekleştirdikleri iddia edilen A.K., S.K. ve A.G. gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 2 adet ruhsatsız tabanca ve cinsel saldırı sırasında çekildiği tespit edilen görüntüleri içeren 2 adet cep telef onu ele geçirildi.

Zanlılar, 'Hürriyeti tehdit, darp, tehdit, cinsel saldırı ve 6136 SKM' suçlarını işledikleri iddiasıyla yapılan polis sorguların ardından adliyeye sevk edildi.

Banka aracı kaza yaparsa ne olur?

[PAGE]


Denizli'nin Kale ilçesinde banka aracı kaza yapınca, araçtaki metal paralar yola saçıldı.

Ahmet Çoban yönetimindeki banka aracı, Denizli'den Muğla'ya giderken, Yeniköy istikametinden gelen İlhan Tahtakın'ın kullandığı traktörle Kale ilçesi çıkışı mezarlık kavşağında çarpıştı.

Kazada, banka aracında sıkışan sürücü Çoban ile koruma Enis Beltel olay yerine gelen belediye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralılar Çoban ve Beltel ile traktör sürücüsü Tahtakın, 112 acil ekibi tarafından Kale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılardan Çoban ve Beltel daha sonra Denizli'ye sevk edildi.

Çarpışmanın etkisiyle poşetlerde bulunan çok sayıda metal para yola saçıldı. Metal paralar Kale Belediyesi görevlileri tarafından yerden tek tek toplanarak güvenlik altına alındı.

Öte yandan olay yerine gelen Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, yaralıları araçtan çıkaran belediye ekibine nezaret etti.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.