Bir Türk dünyaya bedel hem hükmediyor hem de herkes kıskanıyor
Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bir Türk dünyaya bedel' sözü onları anlatıyor sanki. Dünya çapında yaptıkları ile adından söz ettiren bu Türkler hepimize örnek oluyor. İşte dünyaya hükmeden o Türkler.
Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bir Türk dünyaya bedel' sözü onları anlatıyor sanki. Dünya çapında yaptıkları ile adından söz ettiren bu Türkler hepimize örnek oluyor. İşte dünyaya hükmeden o Türkler. Tuzlama hareketiyle (Salt Bae) dünyayı kasıp kavuran Nusret Gökçe, bir maden işçisinin 5 çocuğundan biri... Maddi imkansızlıklar nedeniyle Faik Şahenk Ortaokulu'nu bırakınca, aldı bıçağı eline etlerin canına okudu. Son maaşı alıp Arjantin'e gitti, dönüşünde kasaplığın kitabını yeniden yazdı.
Etiler'de başladığı maceraya Londra, Duabi, New York gibi yerlerde restoran açarak devam etti. Dünyanın en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Ünlüler onun mekanına akın etti. Her ne kadar Nusret'in mekanına her gün başka bir ünlünün gelmesi reklam çalışması olarak anılsa da bizce bu onun başarısı...
Hüseyin Çağlayan; Dünya, onu “Hussein Chalayan” olarak biliyor ve dahi olarak tanımlıyor. O, sadece bir moda tasarımcısı değil aynı zamanda heykeltıraş, ressam, yönetmen, koreograf ve fikir adamı. Yenilikçi ve taklitçi olmadan sadece kendi olup yaratabilen, sürüye dahil olmadan sürüde kalabilen, çağdaş bir filozof…
1970 Kıbrıs, Lefkoşa doğumlu olan Hüseyin Çağlayan, 1993’de Londra Central St. Martins Güzel Sanatlar Üniversitesi Moda Tasarımı bölümünden mezun oldu. Çalışma hayatına ilk olarak Soho’da, küçük dükkanlarda tasarımlarını satarak başladı. Mezuniyetinden iki yıl sonra Londra’da düzenlenen bir moda yarışmasında birinci olarak adını duyurdu. Bu yarışmadan kazandığı yüklü para ödülü ile koleksiyonlarını hazırlama şansı yakalayan Hüseyin Çağlayan’ın ilk giydirdiği ünlü ise şarkıcı Björk oldu. İngiltere’de 1999 ve 2000 yılında iki kez yılın modacısı seçilen; New York’ta düzenlenen “The Fashion Group International” tarafından da ‘Tasarımın Yıldızı Ödülü’ne layık görülen ünlü modacı, 2006 da İngiliz Şövalyelik Nişanı ile ödüllendirildi. Time dergisi onu dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 100 modacısından biri ilan etti.