BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Bir Sizden Bir Bizden

Yaklaşık bir haftadır geleneksel ve sosyal medyada Ak Parti ve CHP üyesi iki gencin attığı hakaret twit’ leri konuşuluyor.

Yaklaşık bir haftadır geleneksel ve sosyal medyada Ak Parti ve CHP üyesi iki gencin attığı hakaret twit’ leri konuşuluyor.

İlk önce; CHP'li Şafak Pavey hakkında twitter'da ; "Allah bir bacağını almış, hala küfürden uyanmazsın, nedir bu inatçılık" ifadelerini kullanan AK Parti Gençlik Kolları üyesi konuşulmaya başlandı. Bu genç hemen Ak Parti’ den ihraç edildi ve Ak Parti yönetimi Şafak Pavey’ den en üst seviyede özür diledi.

Sonra; Tekirdağ CHP Gençlik Kolları üyesi bir gencin başörtüsü eylemiyle ilgili olarak attığı;  (Ak Parti üyenin twit’ inden 3 hafta önce atılan) “Yarın Saat 12'de Tuğlalı Park'ta karakter fukaralarının eylemi varmış. Kamuda başörtüsünün özgürlüğünü istiyorlarmış. Nankör köpekler" twit’ i servis edildi ve tepkilerin hedefi oldu.

CHP’ li gencin attığı twit’e atıldığı gün müdahil olanlardanım. O gün CHP’ li genç gelen tepkiler üzerine özür diledi ve ilgili twit’ i sildi. Ancak o gün bu tiwit’ i görmezden gelen kraldan çok kralcı medya nedense 3 hafta sonra bu twit’ i gördü. Yapılan bir habercilikten daha çok, olmuş bitmiş bir olay üzerinden rant sağlamak/birilerine yaranmaktı.

Bu iki gencin yaptığı olayı asla tasvip etmiyorum. İkisi de terbiye sınırlarını aşmış ve hakaret etmiştir. Ancak siyasetteki kirli ağzın bütün suçunun bu iki gence yıkılmasına ve bir sizden bir bizden diyerek konunun kapatılmasına da karşıyım.

Yukarıda sosyal medyada yazılan ahlaksız lafların sahibinin ikisinin de genç olduğunu unutmayalım. Gençliğimizde bizde hatalar yaptık ve halada yapmaya devam ediyoruz. Bu gençleri partilerden ihraç edip hedef göstererek onları kaybetme yolunu seçiyoruz.

Tamam, hukuki olarak cezalandıralım ama gençlerimizi kazanmak içinde bir şeyler yapalım.

Bu gençler ne yaptı?

Bu iki genç grup toplantılarında ve basın açıklamalarında bir birlerine hakaret eden liderleri gibi davrandı. Çünkü onların rol modelleri mensubu oldukları partilerin liderleri ve yöneticileridir.  

Ne çabuk unuttuk iki parti liderinin “şerefsiz” kelimesi üzerinden diyaloglarını. Ne çabuk unuttuk “bahtsız deve” diyaloglarını.

 Parti yöneticilerinin son zamanlarda kullandıkları kirli siyaset diline dair diyalogları buraya yazmaya kalksam sayfalar tutar. Sanırım hepimiz siyasetteki üslup bozukluğunu farkındayız.

Şimdi söyleyin suçun bu iki gence kesilmesi vicdanınızı rahatlatıyor mu?

Siyaset dili iyice bozuldu ve bu durum parti içindeki herkese sirayet etti, gerçekleşen iki hadisede bunun en canlı örnekleridir.

 

Şimdi bu genel siyasi üslup sorunu , “bir sizden bir bizden” anlayışı ile iki genci partilerden ihraç ederek örtbas edilmeye çalışılıyor. 

Keşke;

-          Şafak Pavey’ atılan tiwit’ i karşısında hakkını direkt genç ile ve Ak Parti’ li yetkililer ile konuşarak ya da hukuk yolu ile çözme yerine, basına servis edip genci hedef göstererek aramasaydı.

-          CHP’ li gencin attığı twit’ in üzerinden haftalar geçmesine ve özür dilemesine rağmen, bir kısım medya tarafından hedef gösterilmeseydi.

 

Hadis-i Şerif : “Bir kul, bu dünyada başka bir kulun ayıbını örterse, kıyamet gününde ALLAH da onun ayıbını örter.”

 

*** Yazıda gençlerin isimlerini kullanmadım. Maalesef yeri geldiğinde etik diye bağıran medya gençlerin isimlerini ve twitter adreslerini vermekten kaçınmadı.