BIST 9.627
DOLAR 35,25
EURO 36,70
ALTIN 2.967,25
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bir Müslüman evrimci olabilir mi?

Prof. Dr. Caner Taslaman’ın evrim teorisini bilimsel, felsefi ve dini açıdan masaya yatırdığı “Bir Müslüman Evrimci Olabilir mi?” adlı yeni kitabı Destek Yayınları’ndan çıktı.

Abone ol

“Türkiye’de İslam ve Kürselleşme” , “Allah’ın Varlığının 12 Delili” kitaplarının yazarı Prof. Dr. Caner Taslaman’ın evrim teorisini bilimsel, felsefi ve dini açıdan masaya yatırdığı “Bir Müslüman Evrimci Olabilir mi?” adlı yeni kitabı Destek Yayınları’ndan çıktı.

“Bu kitap, hem bilim hem felsefe hem de ilahiyat alanlarıyla ilişkilidir. Bu kitapta pek çok sorunun cevabını bulabileceksiniz. Bir Müslüman evrimci olabilir mi? Bir Müslüman’ın din adına neyi reddetmesi gerekir? Evrim teorisi ateistlerin savunduğu bir teori midir? Allah’ın süreçle yaratmasını anlamak neden önemlidir? Evrenin ve dünyanın milyarlarca yıllık yaşları İslam inancı açısından bir sorun teşkil eder mi? Nuh Tufanı tüm dünyayı mı kapladı, yoksa yerel bir tufan mıydı? gibi pek çok sorunun açıklamalı karşılığı yer almaktadır” diyen Caner Taslaman,  evrim teorisine getirdiği çok perspektifli bakış açısıyla yeni fikirlerin ve teorilerin kapısını aralıyor.

İnsanın çamurdan yaratılmasından kasıt nedir? İnsanların diğer hayvanlarla ve maymunla soy ortaklığı olması İslam dini açısından sorun mudur? “Dedenin yakışıklılığı argümanı” nedir? Kuran’da anlatılan Âdem kıssası nasıl anlaşılmalıdır ve bu kıssa evrim teorisiyle çelişkili midir? Hz. Âdem nerede yaratıldı? Evrim teorisi Allah’ın varlığı lehinde ileri sürülen delillere tehdit midir? Sorularının etraflıca sorgulandığı “Bir Müslüman Evrimci Olabilir mi?” evrim teorisi hakkında yazılmış referans nitelikli özgün kitaplardan biri…

CANER TASLAMAN KİMDİR?

Caner Taslaman, ilk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehir olan İstanbul'da bitirdi. Kimya mühendisi bir annenin ve doktor bir babanın oğlu olarak küçük yaşlardan itibaren doğa bilimleri ile ilgilendi. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde üniversite eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimi sırasında antropoloji, din sosyolojisi, bilgi sosyolojisi gibi alanlarla ilgilendi.

Marmara Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri bölümünde, Big Bang Teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yaptığı teziyle yüksek lisans, Evrim Teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yaptığı teziyle doktora derecesini kazandı.

Daha sonra ise Kuantum Teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yazdığı kitapla doçent oldu, yine bilim-felsefe-din üçgenindeki çalışmalarıyla profesörlük derecesini de aldı. Ayrıca "Küreselleşme Sürecinde Türkiye'deki İslam" çalışmasıyla ikinci doktorasını İstanbul Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. İlk olarak Tokyo Üniversitesi'nde daha sonra Oxford Üniversitesi'nde post doktora çalışmaları yaptı.

Harvard Üniversitesi'nde ve Cambridge Üniversitesi'nde misafir akademisyen olarak bulundu. Son dönemdeki çalışmalarında ve yurtdışında bulunduğu üniversitelerde en çok odaklandığı konu modern bilim-felsefe-din ilişkisi olmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde profesör öğretim üyesidir.

Destek Yayınları
Araştırma
175 syf.
15 TL