BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Bir gecede aynı camiye 2 saldırı

İsveç'in başkenti Stockholm'de Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren camiye taşlı saldırı düzenlendi.

Abone ol

Önceki gece ve dün sabaha karşı yapılan saldırılarda Handen Camii misafirhanesinin camları kırıldı. İsveç polisinin ise yapılan ihbara rağmen camiye saatler sonra geldiği öğrenildi. Saldırıyı kimlerin ne amaçla düzenlediği bilinmiyor.

Handen Camii din görevlisi Orhan Yılmaz, Cihan'a yaptığı açıklamada, önceki gece yarısı cami yanındaki misafirhanenin camının büyük bir taşla kırıldığını söyledi.

Saldırının ardından İsveç polisini aradıklarını ifade eden Yılmaz, polisin kendilerine, "Ancak sabaha doğru gelip bakabiliriz." dediğini aktardı. Sahura kalktıklarında yine büyük bir gürültü duyduklarını ifade eden Orhan Yılmaz, bu kez başka bir camın yine taşla kırıldığını aktardı.

Yılmaz, "Tabii ki bunun üzerine yeniden polisi aradım, yine bana ancak sabah gelebileceklerini söylediler. Polisler ancak öğlen 12 gibi gelebildiler." diye ekledi.

Orhan Yılmaz, bundan yaklaşık 6 ay önce de camiye benzer bir saldırının düzenlendiğini ekledi. Yılmaz ayrıca, polisin tahkikatlarından şimdiye kadar bir sonuç çıkmadığının altını çizdi.