BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,14
ALTIN 2.914,76
HABER /  SPOR

Bir dev daha küme düşürüldü

Macaristan'ın en büyük kulüpleri arasında gösterilen Ferencvaros küme düşürüldü!

Abone ol

Macaristan'ın en büyük kulüpleri arasında gösterilen Ferencvaros takımı, UEFA kriterlerine uymadığı gerekçesiyle ikinci lige düşürüldü.

Macaristan Futbol Federasyonunun konuyu değerlendirmek için dün yaptığı toplantının ardından, Ferencvaros takımının defalarca uyarılmasına karşın UEFA kriterlerine uymadığı ve bundan dolayı da ikinci lige düşürüldüğü kaydedildi.

Ferencvaros'un ikinci lige düşürülmesinin ardından, geçen sezon 1. ligde başarılı olamayarak küme düşen Budapeşte'nin bir diğer takımı Vasas, yeniden 1. lige alındı. Kulübün avukatı, kararı temyize götüreceklerini, gerekirse konuyu sivil mahkemeye de taşıyabileceklerini ifade etti. Geçen yıl ligi 6. sırada tamamlayan takımın futbolcuları, 2. lige düşürülmelerinin sebebi olarak yönetimi gösterirken, yönetimin futbolcuları elinde tutabilmek için yoğun çaba harcadığı belirtildi.

1899 yılında kurulan ve Macaristan Birinci Liginin oluşturulduğu 1901 yılından bu yana burada mücadele eden Ferencvaros, tam 28 kez lig şampiyonluğu kazanmayı başarırken, 20 kez de Macaristan Kupası'nı müzesine götürdü.

Macar takımı ayrıca, 1975 yılında o zamanki adıyla Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda final oynamış ve Dinamo Kiev'e kaybetmişti.