BIST 9.587
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.820,58
HABER /  DÜNYA

Binlerce kişi Chavez'i uğurladı

Venezüela Devlet Başkanı Hugo Chavez'ı ameliyat için gideceği Küba'ya binlerce Venezüellalının oluşturduğu bir konvoyla uğurlandı.

Abone ol

Chavez, geçen yıl Küba'da geçirdiği ameliyatın ardından pelvis bölgesinde yeni bir tümör oluşması nedeniyle ameliyat olacağını açıklamıştı.

Caracas sokaklarını dolduran binlerce Venezüellalı çiçekler ve alkışlarla Chavez'i uğurladı.

Başkanlık sarayında halka seslenen Chavez'e iki kızı ve bakanları eşlik etti. Küçük kızı Rosines'in ağlayarak babasına sarılması Venezüellalı lidere duygusal anlar yaşattı. Venezüellalı lider ?Kanserli ya da kansersiz, öyle ya da böyle hiç kimse ve hiçbir şey 7 Ekim'deki büyük zaferimizi engelleyemez . Şimdi her şeyden daha çok yaşamaya, yeni zaferler kazanmaya ve Venezüella için barışı garantilemeye mecburuz" diyerek bir kez daha tüm dünyaya meydan okudu.

Chavez: "Birkaç gün içinde tümörün niteleği ortaya çıkacak. Eğer kötü huylu çıkarsa ona göre tedavi olacağım. Bu kansere ilan ediyoruz eğer yeniden nüksederse, bir deri bir kemik muhalefet gibi, o nasıl davranırsa biz de onu alt etmek içn aynı şekilde karşılık vereceğiz" dedi.