BIST 8.800
DOLAR 34,24
EURO 37,38
ALTIN 2.918,59
HABER /  GÜNCEL

Bingöl Cezaevi müdürü görevden alındı!

Adalet bakanlığı, birinci Müdür, üç İkinci Müdür ve bir Başmemur'un, Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndaki görevinden alındığını açıkladı.

Abone ol

"PKK'ya üye olmak", "yardım ve yataklık etmek" suçlarından Bingöl M Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan 18 kişi dün kazdıkları tünelden firar etti.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin işbirliğiyle yürütülen operasyonda, İnsansız Hava Aracı aracılığıyla da havadan ve karadan arama tarama yapıldı.

Düzenlenen operasyonlara Kobra ve Skorksy helikopterleri de destek verdi.

1 KİŞİ HALA ARANIYOR 

Firar eden 18 tutuklu ve hükümlüden 17'si Bingöl Merkez Ortaçanak köyü kırsalında yakalandı. Kayıp olan Ekrem Taş isimli tutuklunun yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA 

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Güler, 18 firariden 17'sinin yakalandığını açıkladı.

Güler, "Olayın üzerinden 24 saat geçmeden cezaevi firarilerinden 17'sinin yakalandığını memnuniyetle ifade ediyorum" diye konuştu.

Bütün gece operasyonu takip ettiğini belirten Muammer Güler, "17'si gece tespit edildi. Bir kişinin daha o bölgede olduğunu tahmin ediyoruz. Onun da yakalanmasıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Hem emniyet hem de jandarma teşkilatımızı, emeği geçen valiler, genel komutan ve genel müdür başta olmak üzere herkesi kutluyorum" dedi.


SİLAHSIZ YAKALANDILAR

Firarla ilgili Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının araştırmasının sürdüğünü belirten Bakan Güler, "Çünkü bu basit bir olay değil. Nasıl oldu, bu kadar uzun süre o topraklar nereye götürüldü, hangi işbirlikleri yapıldı? Bununla ilgili elbette Adalet Bakanlığımız titiz inceleme yürütüyor. Biz de Bakanlık olarak dış güvenlikten sorumluyuz. Bizim de incelemelerimiz sürüyor" ifadesini kullandı.

Kaçan Ekrem Taş isimli tutuklu için takibin devam ettiğini kaydeden Güler, yakalama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Güler, "O bir kişinin ayrı olması ya da operasyon akabinde başka bir yere de kaçmış olması ihtimal. Takibin devam ettiğini ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Bakan Güler, firarilerin silahsız yakalandığını da dile getirdi.



PKK'lıların firarında şaşırtan ayrıntılar

Yakalanan 18 firari PKK'lının cezaevinden nasıl kaçtıklarına ilişkin ayrıntılar şaşkına çeviriyor...



18 PKK'lının kaçtığı tünel işte bu!

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’nden 4’ü hükümlü, 14’ü tutuklu 18 PKK’lının firarının altından büyük ihmal çıktı...



10174.jpg