BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  DÜNYA

Binbaşı tek başına planlamış

ABD askeri üssünü kana bulayan Ürdün asıllı binbaşı Binbaşı Nidal Malik Hasan'ın saldırısı hakkında soruşturma tamamlandı

Abone ol

ABD'nin Fort Hood askeri üssünde 13 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı ile ilgili soruşturmada şüpheli Binbaşı Nidal Malik Hasan'ın saldırıyı kendi başına yaptığı sonucuna ulaşıldığı bildirildi.

Soruşturmadan sorumlu yetkililer, federal soruşturma bürosu FBI tarafından daha önce yapılan ''şüphelinin saldırıdan yaklaşık bir yıl önce ülke dışındaki terör zanlılarıyla temasa geçmeye çalıştığı, saldırıda başkalarının da olabileceği'' yönündeki açıklamasına rağmen, Binbaşı Hasan'ın söz konusu saldırıyı tek başına yaptığının belirlendiği, örgüt bağlantısının veya dışardan yönlendirme yapıldığının tespit edilmediği kaydedildi.

Binbaşı Hasan'ın sivil mahkeme yerine askeri mahkemede yargılanma olasılığının daha fazla olduğunu belirten soruşturma görevlileri, halen askeri bir hastanede tedavi altında bulunan Hasan ile soruşturma çerçevesinde görüştüklerini, ancak Hasan'ın soruları yanıtlamayı reddettiğini ve avukat istediğini kaydetti.

Soruşturma görevlileri, Hasan'ın saldırıyı düzenleme nedenini öğrenmeye çalışırken, Müslüman olması nedeniyle inancı ile Amerikan askeri olarak görevinin Hasan'ın ciddi düzeyde bir çelişki yaşamasına neden olabileceği iddia ediliyor.

Ailesinin ifadesine göre, bu ay içinde başlaması gereken yeni görev yeri Afganistan'a gitmek istemeyen Hasan, söz konusu görevlendirmeyi geri aldırmak istiyordu.