BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Bin Ladinden yeni kaset

Yeni bir ses kaydı yayınlandı. Ladin'in hedefinde Avrupa ülkeleri vardı.

Abone ol

Yeni ses kaydında Usame Bin Ladin, Avrupa ülkelerinin ''artık gerilemeye başlayan'' ABD'ye, Afganistan'da askeri yardıma son vermeleri gerektiğini söyledi.

Bin Ladin ''Amerika'nın nüfuzu artık azalmaya başladı. Bu yüzden Beyaz Saray kapılarına koşuşturan politikacılarınıza baskı yapmanız sizin hayrınıza olur; mazlumlara yapılan haksızlıkları önlemek için elinizden geleni yapmalısınız" dedi..

Bin Ladin ayrıca, Taleban müttefiklerinin ABD'yi hedef alan ve Afganistan'a müdahaleye neden olan 11 Eylül saldırılarıyla ilgili bilgileri olmadığını öne sürdü.

Avrupalılar'ı Afganistan'dan çekilmeleri konusunda uyaran bin Ladin, 11 Eylül saldırılarının tek sorumlusunun kendisi olduğunu da yineledi ve zamanın Afgan yetkililerinin de saldırılardan haberdar olmadığını kaydetti.

Avrupa halkına seslenen bin Ladin, "ABD 11 Eylül saldırılarının arkasında Afgan halkının olmadığını bilmesine rağmen Afganistan'a saldırmakta ısrar ediyor. Avrupalılar da onların arkasından gidiyor. Avrupalılar, ABD'ye bağlı ve onlarla birlikte hareket ettikleri yanlış politikalarından vazgeçmeli" dedi.

Bu yıl El Kaide lideri Usame bin Ladin'e ait olduğu belirtilen 3 sesli mesaj daha yayınlanmıştı.